Ουγκάντα: Βίαιη εξέταση πρωκτού σε gay άνδρες καταγγέλουν οι ακτιβιστές

12/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Sunrise_in_Patongo_Pader_1Πέντε άνδρες, ο ένας μόλις στην ηλικία των 16, υπέστησαν βασανιστήρια μέσω ενός πρωκτικού καθετήρα, μετά τη σύλληψη τους από την αστυνομία της Ουγκάντα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ακτιβιστές που ερεύνησαν τις εν λόγω συλλήψεις στη περιοχή Pader.

“Το ιστορικό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους συλληφθέντες, που είναι τώρα 18 (ανήλικος όταν συνέβη το περιστατικό) είχε μπει στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2013 για απόπειρα αυτοκτονίας.

Όταν ερωτήθηκε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, αποκάλυψε ότι ο εργοδότης του φερόταν με βίαιο τρόπο. Ότι ζούσαν για κάποιο διάστημα μαζί ‘σαν ανδρόγυνο’ αλλά εκείνος έγινε βίαιος αφού τον κατηγόρησε ότι του έκλεψε χρήματα.

Η αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψη του εργοδότη. Στις 25 Ιουνίου ο νεαρός άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει και πάλι και για αυτό οδηγήθηκε στο τμήμα. Αφού επανέλαβε την ιστορία, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 4 ανδρών.

Πρόκειται για τον 34χρονο εργοδότη, έναν 16χρονο μαθητή που μένει μαζί του, καθώς και δύο άλλους.

Οι συλληφθέντες υποβλήθηκαν σε πρωκτική εξέταση. Αυτός ο τρόπος – με στόχο να διαπιστωθεί αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος- έχει απαξιωθεί εδώ και χρόνια από τον επιστημονικό κόσμο και απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.”

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!