O οίκος Jean Paul Gaultier αλλάζει χέρια

05/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Πολλές ανακατάξεις στο χώρο της μόδας. Μερικοί αποχωρούν, άλλοι δέχονται προτάσεις για νέες συνεργασίες και άλλοι αλλάζουν χέρια.

Ο λόγος για τον οίκο του ιδιαίτερα αγαπητού στην Ελλάδα, Jean Paul Gaultier, ο οποίος τελικά αποδεσμεύτηκε από την οικογένεια Hermès (ήδη από πέρυσι ο Jean Paul δεν είναι creative director του οίκου Hermès) και «πέρασε» στην ομάδα του ισπανικού ομίλου Grupo Puig, που ήδη κατέχει μεταξύ άλλων τους οίκους Nina Ricci, Carolina Herrera και Paco Rabanne.

Ο όμιλος Hermès International, που μέχρι τώρα είχε το 45% των μετοχών του Gaultier, πούλησε το μερίδιο αυτό στον όμιλο Puig έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ, o οποίος αγόρασε και ένα έξτρα 15% από τον ίδιο το Gaultier κατέχοντας έτσι το 60% του οίκου. Ο σχεδιαστής κατείχε μέχρι αυτή την εξαγορά το 55% του οίκου.

Ο Gaultier παραμένει μέτοχος και βεβαίως υπεύθυνος για την καλλιτεχνική δημιουργία, αναφέρεται σε κοινή δήλωση του ομίλοθ και του σχεδιαστή.
Ο Manuel Puig, αντιπρόεδρος του ομίλου Puig και πρόεδρος του οίκου Nina Ricci, θα αναλάβει πρόεδρος του οίκου Gaultier.

Ο ίδιος ο Gaultier δήλωσε ενθουσιασμένος από την εξέλιξη αυτή, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να λανσάρει και ένα καινούργιο ανδρικό άρωμα.

Το Antivirus φιλοξενεί στο τεύχος 37 το οποίο κυκλοφορεί, συνέντευξη του διάσημου και αγαπητού σχεδιαστή.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!