Η τρανς γυναίκα που κακοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη μιλάει…

02/05/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση
H Chrissy Lee Polis, μια τρανς γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από δύο κορίτσια στις γυναικείες τουαλέτες του Rosedale καταστήματος των McDonald ‘s στη Βαλτιμόρη την περασμένη εβδομάδα, μίλησε για όσα πέρασε. 

Η κα Πόλις, 22, είπε ότι άκουσε τις δράστες της να λένε «Αυτός είναι άντρας, αυτός είναι άντρας και είναι στο γυναικείο μπάνιο”

“Έφτυσε στο πρόσωπό μου», είπε η κ. Πόλις.

Ένας εργαζόμενος στο εστιατόριο μαγνητοσκόπησε την επίθεση, αλλά δεν παρεμβαίνει. Το βίντεο γρήγορα διαδόθηκε παντού, αν και το YouTube το αφαίρεσε από το site τους, λέγοντας ότι προωθούν τα εγκλήματα μίσους.

Αφού το βίντεο έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις σε ιστοσελίδες, τα McDonald εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας ότι καταδικάζουν το περιστατικό, και το Σάββατο ο εργαζόμενος ο οποίος βιντεοσκοπούσε άπρακτος απολύθηκε.

Το βίντεο δείχνει δύο γυναίκες – η μία ηλικίας μόλις 14 – να κλωτσούν και χτυπούν την κ. Πόλις στο κεφάλι ενώ ένας υπάλληλος και ένας security προσπάθησαν να παρέμβουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ ΜΑΣ 

Η αστυνομία είπε οτι η 14χρονη έχει  αντιμετωπιστεί ως ανήλικη, ενώ κατηγορίες  εκκρεμούν εναντίον της 18-χρονης γυναίκας.

Η κ. Πόλις, η οποία λέει ότι έχει υποστεί ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση ξανά λόγω της αλλαγής του φύλου της, υπέστη τραύματα στο στόμα και το πρόσωπό της, και είπε ότι είχε μια κρίση. Επίσης, αναγνώρισε ότι ήταν μεθυσμένη κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Μιλώντας στη Baltimore Sun, η κ. Πόλις, δήλωσε: «Βλέποντας τον εαυτό μου σε όλο το Διαδίκτυο είναι σαν να ξαναβγαίνω από την ντουλάπα.”

Πρόσθεσε ότι φοβόταν οτι επειδή προκάλεσε τη δημόσια προσοχή θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη βία – και ενδεχομένως να βλάψει τις πιθανότητές της να βρει μια δουλειά. «Θέλω να κλάψω, αλλά πρέπει να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά,” είπε.

Η Trans δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Τζέιν Fae είπε στο PinkNews.co.uk: «Κάτι έχει αλλάξει. Μιλώντας σε trans άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μια αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι τα ίδια: ότι το Rosedale μπορεί να είναι το δικό μας “Stonewall Moment”.

“Η trans κοινότητα έχει βαρεθεί περιμένει στη σειρά: από τη μια μεριά στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε δημόσιες εγκαταστάσεις από τους θρησκευτικούς φονταμενταλιστές που διαστρεβλώνεται το ζήτημα ως ένα: « ανδρες »στις τουαλέτες των γυναικών;
«Κάτι έχει αλλάξει. Σε ό, τι μας αφορά, φτάνει πια “.

Την Δευτέρα το βράδυ, εκατοντάδες υποστηρικτές της τρανσέξουαλ κοινότητας βγήκαν στο δρόμο για ένα συλλαλητήριο μπροστά από τα McDonalds. Και άναψαν κεριά άναψαν για την Πόλις και άλλα θύματα αντι-trans βίας.

πηγή: pinknews.co.uk

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!