Destinations: Pride4Every1

25/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Belgian-Pride-2014

Πείτε την αλήθεια, σας είναι αδιάφορες και αυτές οι εκλογές. Λογικό, αφού η οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν επιτρέψει την άνοδο ακροδεξιών στοιχείων, ενισχύοντας το λαϊκό τους έρεισμα και απειλώντας τον κοινωνικό ιστό. Δεν θα ψηφίσετε λοιπόν. Λογικό, το αναλύσαμε. Τι θα κάνετε όμως εκείνες τις ημέρες, δεν έχετε αποφασίσει. Εδώ δίνω τη λύση: Το Ευρωπαϊκό κέντρο εξουσίας είναι χρόνια τώρα στις Βρυξέλλες, τη μικρή Βελγική Πρωτεύουσα που η πολυεθνικότητά της και η αβανταδόρικη θέση της την καθιστούν –άξια- την πιο αντιπροσωπευτική πόλη της Ε.Ε. Αυτή η πολύγλωσση λοιπόν Πρωτεύουσα μας καλεί όλους στο Pride της, για να δώσουμε ένα ηχηρό μάθημα ισότητας στην Βελγική Κυβέρνηση, μα και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Pride4Every1Η μεγάλη παρέλαση Pride4Every1 αποτελεί την κορύφωση του πολυήμερου PrideFestival, που ξεκινάει την πρώτη του Μαΐου σε όλη την χώρα και περιλαμβάνει συζητήσεις, εικαστικές εκθέσεις, θεματικές –και θεαματικές – βραδιές, καθώς και πολλά ακόμη lgbtq δρώμενα. Η ημέρα της παρέλασης είναι ταυτόχρονα και η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη για πραγματική ισότητα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί όχι με νομοθετήματα, αλλά με τη σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας. Για αυτό, σκεπτόμενοι πως οι Ευρωεκλογές είναι λίγες ημέρες μετά, το σύνθημά του prideείναι «Ψηφίστε για την Ισότητα»! Στη φετινή, 19η διοργάνωση, η προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει τους 80.000 επισκέπτες, με αντιπροσωπίες και απλούς τουρίστες από όλες τις χώρες.

Και επειδή στις Βρυξέλλες δεν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε υποψήφιους τύπου Κασιδιάρη και Ακάλυπτος, αποφάσισαν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το Europride του 2019! Το σκεπτικό πίσω από την επιθυμία τους να διοργανώσουν το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ περηφάνιας τότε; Ως Πρωτεύουσα της Ευρώπης, καλούν όλους τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες για να διεκδικήσουν πλήρη ισότητα και αλλαγή νοοτροπίας για όλη την Γηραιά Ήπειρο με την ευκαιρία των τότε Ευρωεκλογών! Υπόσχονται μία διοργάνωση με αυστηρό πολιτικό μήνυμα και πολύ διασκέδαση, με το Bourse να γίνεται το επίκεντρο της lgbtq κοινότητας!

Βέλγιο, Βρυξέλλες, 17 Μαΐου 2014, http://web.thepride.be




Δες και αυτό!