antivirus 55 – Μελίνα Μερκούρη, Εκλογές 2014, Alan Hollinghurst

14/04/2014
από
antivirus magazine 55 cover melina merkouri

antivirus magazine 55 cover melina merkouri

20 χρόνια χωρίς τη Μελίνα 

Το antivirus αναγνωρίζοντας την σημαντικότατη επιρροή της στον πολιτισμό αλλά και την gay κοινότητα μίλησε με 20 ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής της χώρας: Γιατί τόσο σημαντική λοιπόν αυτή η Μελίνα; Γιατί παραμένει αναφορά για τον χώρο της τέχνης και της gay κοινότητας. Ή -τελικά- γιατί η Μελίνα ακόμη και σήμερα είναι το απόλυτο gay icon…

Μας μιλάνε οι: Σταμάτης Φασουλής, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Τάκης Ζαχαράτος, Πέτρος Παράσχης, Stavento, Πάνος Κούτρας, Minor Project, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Τάκης Διαμαντόπουλος, Πάνος Απέργης, Μαριλού, Φρόσω Ράλλη, Μίνως Θεοχάρης, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Απόλλων Παπαθεοχάρης, Μαρία Cyber, Άρης Δαβαράκης, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Με αφορμή επίσης τις δημοτικές εκλογές του Μάη αποφασίσαμε να ζητήσουμε από όλους τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας που σέβονται τις βασικές έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας – δεν απευθυνθήκαμε στον Η. Κασιδιάρη- να μας μιλήσουν για την υποψηφιότητά τους και θέματα που αφορούν την κοινότητά μας. Το γεγονός ότι απάντησαν οι τρεις που ακολουθούν σε σχέση με το παρελθόν είναι μάλλον ενθαρρυντικό. Παρ’ όλα αυτά παραμένει λυπηρό ότι οι υποψήφιοι: Κακλαμάνης, Σπηλιωτόπουλος, Σοφιανός και Καπέρναρος δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν. Σας έχουμε λοιπόν τις συνομιλίες μας με τους ανθρώπους που τουλάχιστον μπορούν να μιλάνε και να ακούνε την LGBT κοινότητα Γ.Καμίνη, Γ. Βαλλιανάτο, Γ. Σακελλαρίδη.

Τέλος έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε συνέντευξη του πολυβραβευμένου συγγραφέα Alan Hollinghurst.

Στο ανοιξιάτικο antivirus που κυκλοφορεί.

Editorial

Είναι κι αυτά τα όνειρα που ξυπνάνε τόσο λίγες φορές στη ζωή μας. Που ακούνε πάντα στην ίδια φωνή. Και πάντα θα περιμένουν τον ίδιο ψίθυρο, ένα “έλα”, όσο ανεπαίσθητο και να είναι για να ανάψουν ξανά. Και ξανά. Κι όσο να θες να ξεφύγεις και να κρυφτείς σε πράγματα, καταστάσεις και ζορισμένες ευτυχίες μέσα σε όλες τις κραυγές και τις φωνές που θα βγάλεις για να πειστείς, θα υπάρχει πάντα αυτός ο απαλός ψίθυρος. Σαν βαθύτατη μελαγχολία που θα σου δείχνει τον δρόμο. Η αληθινή ομορφιά βρίσκεται έξω από πολύχρωμες φούσκες. Σε γκρι μέρες, στον καναπέ, σε καλημέρες, σε βρισίδια, σε “σ’αγαπώ” και σε “συγγνώμη” που σε καλούν να δεις και να ζεις μέσα από τα μάτια του άλλου. Γιατί ό,τι πιο όμορφο μπορεί να ταυτίζεται μόνο με την ελπίδα. Μόνο κόστος ο πόνος. Αλλά για εσένα αξίζει. Πάντα άξιζε.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

“You know that place between sleep and awake, the place
where you can still remember dreaming?
That’s where I’ll always love you, Peter Pan.
That’s where I’ll be waiting”

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!