Τρανς γυναίκες φωτογραφίζονται στο Παρίσι του΄50

13/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

aaguhjkbgftyughljkbnmΑυτές οι όμορφες φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές τρανς γυναικών στο Παρίσι, στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και στις αρχές του ΄60. Υπεύθυνος για τη λήψη τους είναι ο Σουηδός Christer Strömholm, ο οποίος ταξίδεψε στο Παρίσι εκείνη την εποχή με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα νέο είδος φωτογραφίας.

Ο Strömholm έζησε στη συνοικία των κόκκινων φαναριών γύρω (Place Blanche &Pigalle) όπου έγινε φίλος με αρκετές τρανσφυλικές γυναίκες που δούλευαν στους δρόμους και σε ξενοδοχεία για να επιζήσουν.

Το 1983, εξέδωσε αρκετές από αυτές τις φωτογραφίες μέσα από το βιβλίο του es Amies de Place Blanche. Στην εισαγωγή του σημείωνε:

«Αυτό είναι ένα βιβλίο σχετικά με την περιπέτεια του αυτοπροσδιορισμού, σχετικά με το δικαίωμα να ζεις, σχετικά με το δικαίωμα να σου ανήκει και να διαχειρίζεσαι το ίδιο σου το σώμα.

… Αυτές είναι εικόνες ανθρώπων, με τους οποίους μοιράστηκα τη ζωή τους και νομίζω ότι τους κατάλαβα.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!