Η Μαλαισία στέλνει 66 αγόρια σε κατασκήνωση “γιατρειάς”

20/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι αρχές της Μαλαισίας, παραδέχονται ότι έστειλαν 66 αγόρια σε κατασκήνωση “γιατρειάς” για να μάθουν “ανδροπρεπή συμπεριφορές”.

Επίσημος από την Terengganu δήλωσε ότι τα αγόρια ηλικίας 13 εώς 17 ετών, αναγνωρίζονταν από δασκάλους επειδή είχαν “θυληπρεπή συμπεριφορά “.

Αυτή την εβδομάδα, έστειλαν τα αγόρια σε ειδικό πρόγραμμα ” εσωτερικής αναζήτησης και ανάπτυξης ” με την ελπίδα να τα πείσουν να μην είναι πλέον ομοφυλόφιλοι ή διαφυλικοί.

Ο διευθυντής κρατικής εκπαίδευσης Razali Daud δήλωσε στο Associated Press οτι η κατασκήνωση έχει σχεδιαστεί “για να οδηγήσει τα αγόρια πίσω στο σωστό δρόμο της ζωής, πριν αυτά φτάσουν στο σημείο που δεν έχει επιστροφή.Μια θηλυπρεπή συμπεριφορά είναι αφύσικη και επηρεάζει τις σπουδές και το μέλλον τους .”

Προσέθεσε “Δεν μπορούμε να πιέσουμε τα αγόρια να αλλάξουν, αλλά θέλουμε να ξέρουν τις επιλογές που μπορούν να έχουν στη ζωή. Κάποια θηλυπρεπή αγόρια καταλήγουν ομοφυλόφιλοι ή τραβεστί, και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να το περιορίσουμε .”

Επίσημοι, δήλωσαν ότι τα αγόρια είναι καλεσμένα και ότι δεν αναγκάζονται να πάνε εάν δεν το επιθυμούν. ΛΟΑΤ οργανώσεις υποστηριζουν ότι τα αγόρια οδηγήθηκαν παρά τη θέληση τους στην τετραήμερη κατασκήνωση «αρρενωπότητας».

Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο πρόγραμμα που παρουσίασε το συντηρητικό κυβερνών κόμμα. Πριν από χρόνια είχε κάνει προγράμματα που προωθούσαν το Μουσουλμανισμό και άλλα που προσέφεραν δωρεάν ταξίδια του μέλιτος σε ζευγάρια, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα διαζύγια.

Οι υπερασπιστές των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων , επέκριναν το μέτρο τονίζοντας πως είναι απόρροια της ομοφοβίας που επικρατεί στην πλειοψηφία των μουσουλμάνων, σε μία χώρα που το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρείται παράνομο. 

Η Μαλαισία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση εώς και 20 χρόνια, αν και ο νόμος δε τηρείται αυστηρά.

Εμείς πάντως θα πούμε ότι καλά θα έκαναν να πάνε οι επίσημες αρχές και αξιωματούχοι της Μαλαισίας σε ειδική κατασκήνωση κατά της ομοφοβίας και μετά στην κατασκήνωση για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Λίγα λόγια για τη Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ.

Επίσημη θρησκεία της χώρας είναι το Ισλάμ.

Πηγή σημειώσεων : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!