Claudia Cardinale « Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή. Είναι πεπρωμένο »

15/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η διάσημη Ιταλο-Τυνήσια ηθοποιός Claudia Cardinale, η πρωταγωνίστρια του Φελίνι («Οκτώμισι») και του Σέρτζιο Λεόνε («Κάποτε στην Αμερική») είναι σήμερα 73 ετών. Χυμώδης, εκρηκτική, η γεννημένη στην Τυνησία Ιταλίδα, το ’60 και ’70 πρωταγωνίστησε από τον «Γατόπαρδο» του Βισκόντι μέχρι τον «Ροζ Πάνθηρα». Σήμερα ζει στη Γαλλία, αλλά ακόμα γυρίζει τον κόσμο παίζοντας σε ταινίες νέων δημιουργών. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα για το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Στο «Νήμα», την τελευταία της ταινίας , την οποία είδαμε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου , η Καρντινάλε (που παίζει και στο «Θέα στη θάλασσα» της Νικόλ Γκαρσία) ενσαρκώνει τη μητέρα ενός Τυνήσιου που επιστρέφει στη γενέτειρά του αλλά δυσκολεύεται να αποκαλύψει στη μητέρα του πως είναι ομοφυλόφιλος.

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δήλωσε μεταξύ άλλων : «Το φιλμ αυτό ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψω στην Τυνησία» μας είπε με ενθουσιασμό η Καρντινάλε. «Αλλά είχε μεγάλη επιτυχία και στις ΗΠΑ. Και ξέρετε, είναι η πρώτη ταινία αυτού του παιδιού. Μ’ αρέσει πολύ να δουλεύω σε πρώτες ταινίες».

Εδώ, βέβαια, «ο ήρωας είναι γκέι. Και σε κάποιες χώρες της Νότιας Αφρικής το πρόβλημα αυτό απλώς… δεν υπάρχει! Δεν έχουν ομοφυλόφιλους εκεί…» λέει ειρωνικά.

Η ίδια, αλήθεια, τι θα έκανε αν ο γιος της της αποκάλυπτε πως είναι γκέι;

«Μα, έχω πολλούς φίλους που είναι. Εξάλλου ως πρέσβειρα της Unesco έχω αναφερθεί πολλές φορές στο ζήτημα. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή. Είναι πεπρωμένο».

Στην εποχή της, ήταν ταμπού και στην Αμερική. «Τότε που δούλευα στο Λος Αντζελες, οι ομοφυλόφιλοι θεωρούνταν δηλητήριο. Φίλοι, όπως ο Ροκ Χάντσον, είχαν σοβαρό πρόβλημα».

Μια ακόμη διεθνής προσωπικότητα που στηρίζει ανοιχτά τα ΛΟΑΤ δικαιώματα.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!