Σόκαρε με τις δηλώσεις του ο Joksimović

antivirus magazine διαφήμιση

Το Χ Factor Adria είναι το talent show, το οποίο διεξάγεται στο Βελιγράδι και στο οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι τραγουδιστές από χώρες των Βαλκανίων: Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και Μαυροβούνιο. Ένας από τους 4 κριτές στο διαγωνισμό είναι ο και ο γνωστός σε όλους μας από τη Eurovision (2004, 2012) Željko Joksimović.

Στο διαγωνισμό συμμετέχει και η τρανσέξουαλ υποψήφια από τα Σκόπια, Fifi. Στο χθεσινό σόου όμως έγινε χαμός με το σχόλιο του Željko Joksimović μετά την εμφάνιση της τραγουδίστριας. Ενώ πήρε τρία ναι από την επιτροπή, ο Σέρβος superstar είπε “οχι” στην Fifi και ο λόγος δεν ήταν η ερμηνευτική της ικανότητα αλλά το… “είναι” της!

“Δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις, αλλά τραγουδάς καλά” ήταν το σχόλιο του Željko Joksimović παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι 3 κριτές σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τη Σκοπιανή τραγουδίστρια.

Η Σερβική LGBT κοινότητα καταδίκασε την συμπεριφορά του καλλιτέχνη βγάζοντας την ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο Željko Joksimović έδειξε ασέβια, δυσπιστιά και αηδία καθώς και απίστευτη δυσφήμιση στη διαγωνιζόμενη βασιζόμενος στη σεξουαλική της ταυτότητα και όχι στις φωνητικές / ερμηνευτικές της ικανότητες. Ο Željko, ως δημόσιο πρόσωπο είναι υπέυθυνος για αυτά που είπε κατά τη διάρκεια του show.

Το σημαντικότερο είναι ότι δείχνει άγνοια για τον νόμο περί σεξουαλικής ισότητας και παραβίασε το νόμο κατά των διακρίσεων, κρίνοντας ένα άτομο για την ατομική του ακεραιότητα και όχι για το ταλέντο του. με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην όλο και πιο δύσκολη θέση των τρανσέξουαλ και των gay στη Σερβία, οι οποίοι υφίστανται καθημερινά τη βία και τη διάκριση σε πολλαπλά επίπεδα”.

Από χθες το βράδυ ο Željko αποφεύγει τους δημοσιογράφους.

Το μεγαλύτερο “κρίμα” που μπορώ εγώ να πω ως συντάκτης είναι ότι θα περίμενα μια τέτοια στάση από οιονδήποτε άλλον αλλά όχι από έναν καλλιτέχνη!


Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!