Leonardo’s Ring στο Studio Κυψέλης

antivirus magazine διαφήμιση

Είναι αυτή η πιο προκλητική παράσταση της χρονιάς;

Το περίφημο «LEONARDO’ S RING» του βραβευμένου με Tony Award Rick Elice (Jersey Boys), ένα προκλητικό και απόλυτα γυμνό μοντέρνο έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους Θεατρίνων Θεατές στο Studio Κυψέλης, από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και μετάφραση Κώστα Βούλγαρη.

Το έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2003 στο London Fringe αφορά στην ιστορία ενός δαχτυλιδιού, που ταξιδεύει για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, από χώρα σε χώρα διαμέσου των αιώνων! Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και πέρασε από τα χέρια του Τσαικόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. Αυτοί που το αποκτούν τι το ιδιαίτερο έχουν και ποιά λύση στη ζωή τους δίνεται μέσω του δαχτυλιδιού;

To δελτίο τύπου αναφέρεται σε μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχει παρουσιαστεί σε μικρό θέατρο, για ένα έργο με εξαιρετικές απαιτήσεις που έχει γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία!

Συναντήσεις ανθρώπων, σε μια αέναη κυκλική προσπάθεια να επικοινωνήσουν. Έρωτες που σβήνουν, σχέσεις που ξεκινάνε, φιλίες που ολοκληρώνονται, και ο έρωτας όπως τον αντιλαμβάνεται ο συγγραφέας. Αιώνιος, αισιόδοξος, ζωοφόρος. Ιστορίες που ενώνονται κινηματογραφικά η μία με την άλλη, και σηματοδοτούν την ελπίδα στην προσπάθεια για επικοινωνία.

Το βασικό χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι οι έξι ηθοποιοί καλούνται να παίξουν δεκάδες ρόλους, σε ένα πρωτότυπης γραφής κείμενο, που απαιτεί και σηματοδοτεί νέα φόρμα παραστασιοποίησης. Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουν οι Χρήστος Λιακόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Στάθης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Κατσίκης, Τιμόθεος Θάνος, Γιάννης Κωσταράς.

 «LEONARDO’ S RING» του Rick Elice

Studio Κυψέλης: Σπετσοπούλας 9 &Κυψέλης, Τηλ: 210 8819 571

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Κώστας Βούλγαρης
Επεξεργασία-απόδοση κειμένου, & σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Σύμβουλος παράστασης: Βασίλης Μπουζιώτης
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Στίχοι- Μουσική επιλογή: Μαριάννα Τόλη, η οποία ερμηνεύει και το τραγούδι της παράστασης και στο πιάνο τη συνόδεψε ο Γιάννης Φίλιας
Κινησιολογία- Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος
3D Animation: Φώτης Σπυρόπουλος
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αλμαλης
Κινηματογράφηση: Μενέλαος Τζαβέλλας
Εκτέλεση κοστουμιών: Φασόλι
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Σύρρου
Γραφιστικά: Goran Mijalcic

ΠΑΙΖΟΥΝ: Χρήστος Λιακόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Στάθης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Κατσίκης, Τιμόθεος Θάνος και Γιάννης Κωσταράς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΠΕΜΠΤΗ 21.30, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 00.00 π.μ. (ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ), ΣΑΒΒΑΤΟ 21.30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ μαζί με ποτό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 8819571, για συλλόγους και ομαδικά εισιτήρια 2130401873

Κέρδισε μία από τις πέντε διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

Όροι του διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 και μπορείς να λάβεις μέρος έως την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 στις 23:59 το βράδυ. Οι 5 νικητές θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του περιοδικού antivirus στις 14:00 την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 και θα ανακοινωθούν από την σελίδα μας στο facebook. Ακόμα θα λάβουν προσωπικό μήνυμα στο profile τους με λεπτομέρειες για την πρόσκληση τους. Έγκυρες συμμετοχές θα θεωρηθούν αυτές που είναι εντός τις προθεσμίας και έχουν κάνει σωστά το like και το share.

 

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!