Ο Μικρός Εγώ στο Βρυσάκι

antivirus magazine διαφήμιση

«Από πολύ μικρός τη ζωή την είδα μεσ’ απ’ τα μάτια των γυναικών, το ίδιο και τους άντρες»

… αυτό γράφει ο Κώστας Ταχτσής.

 

Οι γυναίκες αυτές που εξουσίαζαν τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια σαν «απόλυτοι μονάρχες» είναι αυτές που κυριαρχούν και στην υπέροχα βιωματική παράσταση του Βασίλη Ανδρέου («Καλύτερη Gay Παράσταση» και «Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική» στα Gay Theatre Awards) βασισμένη στο μυθιστόρημα-αλυσίδα «Τα Ρέστα» που μεταφέρεται με τη νέα σεζόν στο Βρυσάκι.

 

Μια συλλογή από (“όχι-επίσημα-αλλά”) αυτοβιογραφικά μικρά διηγήματα του Ταχτσή τα οποία όχι ακριβώς περίσσεψαν όσο έμειναν σχεδόν ηθελημένα έξω απ’το «Τρίτο Στεφάνι». Κατακερματισμένα σκόρπια κομμάτια από διαφορετικά παζλ/εκδοχές της ταυτότητας του Ταχτσή έρχονται εδώ να σχηματίσουν μια πιο ξεκάθαρη από ποτέ εικόνα της σκέψης του. Είναι κάπως, όντως, η ζωή του, όπως αυτή κρύβεται πίσω από το δημιούργημα του, τον πλαστό «ήρωα Ταχτσή» ο οποίος καταλήγει (στον πιο σουρεάλ τελικό σύνδεσμο της παράστασης) να συνομιλεί και να έρχεται σε ρήξη μαζί του.

 


 

Δυο άντρες (ο συγγραφέας-αφηγητής ενήλικας Ταχτσής και ο ήρωας-συγγραφέας Ταχτσής) ζωντανεύουν σαν απόηχοι μιας άλλης εποχής τη ζωή του Ταχτσή μέσα σε ένα εντυπωσιακό παλιό σπίτι στη γειτονιά ακριβώς του Μεταξουργείου όπου μεγάλωσε σε στιγμιότυπα από τις ιστορίες του με τη μάνα, τη γιαγιά και άλλες τόσες εμβληματικές μορφές της ζωής του.

 

 

 

Καθισμένοι παρεούλα στην αυλή, κοιτώντας από τα μπαλκόνια στις απέναντι ταράτσες, χωμένοι στα μικρά δωματιάκια, βλέπουμε (όχι, ζούμε) τον Ταχτσή να μεγαλώνει… από το τρομαγμένο αγόρι που τρέχει να προλάβει να επιστρέψει τα ρέστα στη μάνα του πριν στεγνώσει το σάλιο της στο χώμα (η σίγουρα πιο λατρεμένα αυθαίρετη μέτρηση χρόνου), στον περήφανο «άνανδρο» ομοφυλόφιλο της ύστερης εφηβείας του.

 

Αν και ίσως ακόμα (και πάντα) αδυνατεί να γίνει αντάξιος «άντρας» των προσδοκιών της…

 

 

Ο Μικρός Εγώ

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Βασίλης Ανδρέου
Ερμηνεύουν: Βλασία Κουτσού, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Μακρής, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη
Μουσική Σύνθεση: Σπύρος Παρασκευάκος
Τραγούδι: Νεφέλη Κουρή
Φωτογραφία: Γιάννης Μπορομπόκας
Ενδυματολόγοι: Αφροδίτη Μηλιώνη- Δήμος Κλιμενώφ

Από Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Μέρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο

Ώρα έναρξης: 21:00
Χώρος τέχνης & δράσης: Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα )

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Μέγιστος αριθμός θεατών: 30

Απαραίτητη κράτηση θέσεων
Τηλ. κρατήσεων: 2103210179

Για 10 παραστάσεις

*υπάρχει μετακίνηση στον χώρο*

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!