Τα Παιδιά του Πατρός για 2η χρονιά στο Βρυσάκι

antivirus magazine διαφήμιση

Το λάθος ανθρώπινο… και η εκδίκηση το ίδιο… ξανά.

Δυο άγνωστες μεταξύ τους κοπέλες συναντιούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο δωμάτιο, κρατώντας το ίδιο απολογητικό γράμμα από τον ιερέα που είχε ασελγήσει πάνω τους όταν ήταν μικρές. Οι δυνατές συγκρούσεις τους θα πάρουν αναπάντεχη τροπή με την καταλυτική είσοδο ενός τρίτου, ενός αγνώστου άντρα με τον ίδιο φάκελο αλλά διαφορετική ατζέντα.

Το κοινό βρίσκεται κλεισμένο σε αυτό το υπόγειο ημιφωτισμένο «κελί» στο Βρυσάκι μαζί τους και με τις απάνθρωπες πράξεις και ορέξεις αυτού του αινιγματικού χαρακτήρα του «Πατέρα Σάιμον» (διακριτικό κλείσιμο του ματιού στα σκάνδαλα όλων των Εκκλησιών εντός και εκτός της χώρας), ο οποίος χτίζεται στην απουσία του σε τέτοιες μυθικές διαστάσεις που μόνο ένας ηθοποιός με το εκτόπισμα του Σπύρου Φωκά θα μπορούσε να υποστηρίξει στην λυτρωτική (για κάποιους μόνο) είσοδο του στο τρίτο μέρος.

Τα Παιδιά του Πατρός με την επιτυχημένη (και πολυβραβευμένη) πρώτη σειρά παραστάσεων επιστρέφουν στο Βρυσάκι, με πλήρως ανανεωμένο cast! Στο δεύτερο ανέβασμα της παράστασης, ο Στέφανος Κακαβούλης εμβυθίζεται ακόμα πιο ολοκληρωτικά στο σύμπαν του έργου του, αναλαμβάνοντας την τριπλή πλέον ιδιότητα του συγγραφέα-σκηνοθέτη ΚΑΙ πρωταγωνιστή. Μαζί του, σταθερά η μυθική φιγούρα του Σπύρου Φωκά και η πολύπλευρη ερμηνευτική περσόνα Ζωή -λατρεία- Ξανθοπούλου, να τιθασεύει την ασυγκράτητη ενέργεια της για τις ανάγκες του κατεξοχίν «αρνάκι» ρόλου του έργου.

Τα μοναδικά περσινά μας παράπονα είχαν να κάνουν με τις αχρείαστα υπερδραματικές νότες των ερμηνειών και της ηχητικής πλαισίωσης της παράστασης: προκάτ ήχοι τριξιμάτων και forced μουσικές εντάσεις που εισέβαλαν σχεδόν σαπουνοπερικά και διέλυαν την όμορφη ψευδαίσθηση αυτού του ιδιαίτερου κλειστοφοβικού χώρου. Το trailer του νέου cast παραπέμπει σε ένα αναλόγου DRAMA!-τικότητας σύμπαν. Ίσως πρέπει απλά να αφεθούμε και εμείς στο σκοτάδι του, ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τη διακριτική λάμψη (με κεφαλαίο ή χωρίς) στο βάθος του.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τα «Παιδιά του Πατρός» του Στέφανου Κακαβούλη στο θέατρο Βρυσάκι.

Ένας πρώην καθολικός ιερέας στην περιοχή της Victoria της Αυστραλίας, που βίαζε ανήλικα παιδιά. Καιρό μετά την αποκοπή του από το σχήμα, ηλικιωμένος πια, στέλνει επιστολές σε όλα τα θύματά του να τον συναντήσουν σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, με σκοπό να απολογηθεί για ό,τι τους είχε κάνει. Μόνο τρεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του. Δύο γυναίκες και ένας άντρας. Το έργο πραγματεύεται αυτή τη συνάντησή.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τις πολλές περιπτώσεις παιδεραστίας, που έγιναν γνωστές τα τελευταία δύο χρόνια στην εν λόγω περιοχή.

Συγγραφή – σκηνοθεσία: Στέφανος Κακαβούλης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης 

Joy: Ζωή Ξανθοπούλου
Ellie: Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη
Marc: Στέφανος Κακαβούλης

Στο ρόλο του ιερέα (father Simon) ο Σπύρος Φωκάς

Μουσική: Γιάννης Μυγδάνης
Φωτισμοί: Διονύσης Κούτσης
Β. Σκηνοθέτη: Μαρία – Λίλιαν Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφίες: Διονύσης Κούτσης – Θοδωρής Διαμαντής

Η παράσταση κέρδισε δύο βραβεία στα φετινά gay theatre awards

1.καλύτερο πρωτότυπο θεατρικό κείμενο
2.καλύτερη ανδρική ερμηνεία

Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό και μειωμένο 5 ευρώ.

Θέατρο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι)

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!