Η Yasmin Levy στην Αθήνα για μια και μοναδική συναυλία

05/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η Yasmin Levy, γνωστή και ως ιέρεια των σεφαραδίτικων τραγουδιών, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία στο Badminton Theater, στις 12 Απριλίου. Οι παραστάσεις της, προσεγμένες και ατμοσφαιρικές αφήνουν στο κοινό της την καλύτερη αίσθηση. Με κάθε εμφάνιση της παρασύρει τους ακροατές σε ένα εσωτερικό και απολαυστικό ταξίδι. Η αισθαντικότητα της φωνής της αγκαλιάζει το κοινό της και κάνει τον κάθε ακροατή να αισθάνεται ότι αυτή η μεγάλη ερμηνεύτρια μιλάει ξεχωριστά στον καθένα και περιγράφει κάτι από τη δική του προσωπική εμπειρία.

H Yasmin Levy, έρχεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο “Sentir” που χαρακτηρίζεται από κοινό και δημοσιογράφους ως θριαμβευτική. Έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, σε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής, τη σεφαραδίτικη, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας.

Η μοναδική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει στη χώρα μας το τελευταίο άλμπουμ της «Sentir», μέσα από το οποίο επανασυστήνει γνωστά ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική) και flamenco κομμάτια, ενώ δεν λείπουν και καινούρια τραγούδια, καθώς επίσης και μια εξαιρετική διασκευή του «Hallelujah» του Leonard Cohen

Στη συναυλία στο Badminton Theater, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μαζί της τον Γιάννη Κότσιρα, με τον οποίο θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Adio Kerida», το «Una Noche Mas», αλλά και το πασίγνωστο πλέον και βραβευμένο με Cesar Award «Νaci en alamo” (Tο τραγούδι των γύφτων σε στίχους Διονύση Τσακνή) από την ταινία Vengo. Η Yasmin Levy και ο Γιάννης Κότσιρας θα συναντηθούν ξανά σύντομα επί σκηνής, τον Μαϊο στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ

Need to know:
• Είναι κόρη διάσημου μουσικολόγου που ασχολήθηκε με τα Σεφαραδίτικα τραγούδια της Ισπανίας.
• Ενώνει μουσικά μελωδίες και ήχους που προέρχονται από διαφορετικούς λαούς της Μεσογείου.
• Το “Una noche mas” και η διασκευή της στον “Μπαλαμό” του Διονύση Τσακνή, έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες στην χώρα μας.
• Έχει συνεργαστεί με την βασίλισσα (όπως την αποκαλεί), Ελένη Βιτάλη και τραγουδάνε μαζί το Por Que
• Πέρυσι βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τη Ρόζα Εσκενάζυ και το ρεμπέτικο. Εκεί τραγουδάει το «Τζάκο Λεβαντάτε», με τη μελωδία του ρεμπέτικου «Ελενίτσα»
• Η εμφάνιση της στο πρώτο Kosmos Festival πριν δύο χρόνια αλλά και οι δύο sold out παραστάσεις της στο Gazarte το Δεκέμβριο του 2009, άφησαν σε όσους την απόλαυσαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
• Sentir, σημαίνει «να αισθάνεσαι» και είναι το τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ.

Πληροφορίες – Εισιτήρια: www.ticketnet.gr

Πηγή Κείμενου και φωτογραφίας : Badminton Theater

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!