Ιός HIV: Γλιτώστε από την καθημερινή λήψη φαρμάκων με μια ένεση το μήνα

02/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Οι εταιρίες Johnson & Johnson και GlaxoSmithKline εργάζονται πάνω σε έναν πιο «βολικό» τρόπο θεραπείας κατά του ιού HIV. Η νέα αυτή θεραπεία, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, προτιμά τη χρήση μηνιαίων ενέσεων ως μέσο αντιμετώπισης του ιού, αντί της καθημερινής λήψης επιβλαβών χαπιών.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ασθενείς προτιμούν τα χάπια από τις ενέσεις, μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έδειξε ότι το 84% των οροθετικών ατόμων θα επέλεγαν μια ένεση σε μηνιαία βάση. Οι παρενέργειες των ενέσεων (σε αντίθεση με αυτές των σύγχρονων χαπιών) μπορεί να είναι λιγότερες, σύμφωνα με πιο πρόσφατη δοκιμή, ιδιαίτερα σε HIV-negative άτομα που παίρνουν προληπτικά φάρμακα (PrEP) για να μειώσουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν τον ιό.

«Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ», δήλωσε ο Bill Spreen, επιστήμονας της GSK στο πρακτορείο Bloomberg. «Πρόκειται να υπάρξει ένα μέρος του πληθυσμού που σίγουρα θα το επιλέξει».

Η λήψη καθημερινών χαπιών αποτελεί μια μακροχρόνια δέσμευση και είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στο συκώτι. Αντίθετα η χρήση των ενέσεων περιορίζει την ποσότητα των διάφορων ουσιών στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο που απαιτείται για να καταπολεμηθεί ο ιός. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται δραστικά η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και η θεραπεία βρίσκεται σε πειραματικό επίπεδο, με τη συνέχεια των ερευνών η GlaxoSmithKline μπορεί να κερδίσει πολύ σύντομα την έγκριση κυκλοφορίας από τον οργανισμό φαρμάκων και σύμφωνα με τους οικονομολόγους τα κέρδη από τις πωλήσεις ενδέχεται να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο, μέχρι το 2018.

πηγή: www.hivplusmag.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!