ΗΠΑ, σύντομα πράσινες κάρτες για ΛΟΑΤ ζευγάρια ;

29/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σε αυτό που εμφανίζεται να είναι μια σημαντική νίκη για τα ΛΟΑΤ ζεύγη δύο υπηκοοτήτων, οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ θα βάλουν σε αναμονή τις περιπτώσεις των παντρεμένων ομοφυλόφιλων ζευγαριών που αμφισβητούνται αυτήν την περίοδο, το δικαιώματα πράσινης κάρτας, ανακοίνωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ, για όσο καιρό η κυβέρνηση θα μελετά την κατάργηση του Defense of Marriage Act ( DOMA ).

Σε μια δήλωσης τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπυ της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ  Christopher Bentley είπε ότι όσον αφορά τις περιπτώσεις που περιλαμβάνουν τα παντρεμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια όπου ένας σύζυγος είναι αμερικάνος και ο άλλος όχι, ότι οι σχετικές περιπτώσεις θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα αναμένοντας την τελική καθοδήγηση και αποφάσεις.

Όπως είχε δηλώσει επίσης την Παρασκευή, ο Bentley, «Οι αρχές μετανάστευσης δεν έχουν εφαρμόσει οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική και σκοπεύουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Προέδρου Ομπάμα.»

Τον περασμένο μήνα ο  Eric Holder ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση Obama δεν θα υπεράσπιζε πλέον το νόμο του 1996 στις τρέχουσες νομικές προκλήσεις, αν και το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιθυμεί να μη κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και να επιβάλλει το νόμο. Ο νόμος του 1996, γνωστός ως DOMA τον οποίο είχε υπογράψει ο πρόεδρος Κλίντον, περιέγραφε ως γάμο την ένωση μεταξύ ενός άνδρα με μια γυναίκα. Η κυβέρνηση Ομπάμα θεωρεί τον νόμο αντισυνταγματικό μιας και δεν επιτρέπει σε ΛΟΑΤ ζευγάρια εκ των οποίων ο ένας δεν είναι αμερικανός, το δικαίωμα στην πράσινη κάρτα για την ένωση της οικογενείας. Μέχρι να εκδόσουν τα δικαστήρια την απόφαση, οι ξένοι υπήκοοι παντρεμένοι με Αμερικανό πολίτη που έχουν κάνει αίτηση για πράσινη κάρτα θα μπορούν να παραμείνουν και να αναμένουν μιας και οι αρχές μετανάστευσης δεν μπορούν να αρνηθούν αλλά ούτε να δώσουν πράσινη κάρτα.

Οι ειδήσεις χαιρετήθηκαν από τους συνηγόρους μετανάστευσης και ΛΟΑΤ οργανώσεις που έχουν παλεψει από καιρό για την ισότητα στο  εθνικό σύστημα μετανάστευσης  των ΗΠΑ για τα ΛΟΑΤ ζευγάρια εκ των οποίων το ένα άτομο δεν είναι αμερικανός πολίτης.

«Είμαστε ένα βήμα μακρυά από την επίτευξη της πλήρους ισότητας για τα  ΛΟΑΤ ζευγάρια εκ των οποίων ο ένας έχει ξενη υπηκοότητα» δήλωσαν εκπρόσωποι οργανώσεων και προσέθεσαν «αυτό σημαίνει ότι η κατάθεση εκ μέρους των αλλοδαπών σχετικών αιτήσεων και των αιτήσεων για πράσινη κάρτα θα τους προστατεύσει προσωρινά από την απέλαση, και θα συντελέσει στο να μείνουν ενωμένα τα ζευγάρια. Όλα τα ζεύγαρια πρέπει να προειδοποιηθούν ότι παρά αυτήν την νέα πολιτική, επίσημα δε έχει ακόμα αλλάξει η νομοθεσία»

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!