ΗΠΑ : Τα πανεπιστήμια αποκτούν gay-friendly πανεπιστημιουπόλεις

28/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ ανήγγειλε αυτό το μήνα ότι θα επιτρέψει στα αγόρια και τα κορίτσια να μένουν πλέον στο δωμάτιο μαζί το προσεχές έτος, μετά την αυτοκτονία τον περασμένο Σεπτέμβριο του φοιτητή Tyler Clementi, ο οποίος παρενοχλήθηκε από το συγκάτοικό του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Το Rutgers ενώνει τις δυνάμεις του με έναν αυξανόμενο αριθμό πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου του Στάνφορντ, τα οποία έχουν δημιουργήσει τη gender-neutral κατοικία σε μια προσπάθεια να κατασταθούν οι πανεπιστημιουπόλεις πιό σωστές και gay-friendly για τους ομοφυλόφιλους σπουδαστές.

Η Gender-neutral κατοικία, που άρχισε στα βορειοανατολικά, αρχικά για τους διαφυλικούς, έχει επεκταθεί τώρα στα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα. Στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, «οι σπουδαστές το έχουν ζητήσει για χρόνια,» ανέφερε εκπρόσωπος των φοιτητών και συνεχίζει «Ποτέ δεν άκουσα καταγγελίες για ομοφυλόφιλους συγκατοίκους. Τις περισσότερες φορές το ζητούσαν ΛΟΑΤ φοιτητές, γιατί δεν ένιωθαν άνετα με straight συγκατοίκους.»

Οι σπουδαστές τώρα ζητούν να επεκταθεί το πρόγραμμα σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις — αλλά, αντίθετα προς αυτό που μερικοί ηγέτες πανεπιστημιουπόλεων ανέμειναν, οι σπουδαστές ζητούν σπάνια την επιλογή επειδή είναι σε ρομαντικές σχέσεις. Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο George Washington, το πανεπιστήμιο Emory, το κολλέγιο Beloit και SUNY το Stony Brook έχουν όλα gender-neutral επιλογή κατοικίας από το προηγούμενο έτος. Το Πανεπιστήμιο του Princeton αφαίρεσε τις απαιτήσεις γένους από ένα από τα κτήρια διαμερισμάτων της πανεπιστημιούπολης αυτό το έτος, μετά από τη, αίτηση 36 σπουδαστών για gender-neutral κατοικία. Το πανεπιστήμιο Γέιλ άρχισε επίσης τη gender-neutral κατοικία αυτό το έτος, όταν επέλεξαν 35 πρεσβύτεροι την επιλογή.

 Πηγή : Peninsula Press

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!