10 χρόνια gay γάμος

28/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Την 1η Απριλίου 2001, η Ολλανδία, γινόταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που επέτρεψε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Από τότε, πολλές χώρες αντέγραψαν την Ολλανδία και άλλες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έκλεισαν τα μάτια, ξέχασαν υποσχέσεις του παρελθόντος και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι χώρες στις οποίες η εκκλησία έχει έντονη παρουσία, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, έχουν ήδη αναγνωρίσει τον γάμο στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και αυτό γιατί θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν ίσα δικαιώματα.

Ο γάμος ισχύει πλέον στην Αργεντινή, στο Βέλγιο, τον Καναδά, την Ισλανδία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Νότιο Αφρική, τη Σουηδία, καθώς και σε πολιτείες των ΗΠΑ ( CT, DC, IA, MA, NH, VT ) και την Πόλη του Μεξικό.

Το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης, ή παρόμοια μορφή, ισχύει, στην Ανδόρρα, την Αυστρία, την Κολομβία, την Τσεχία, τη Δανία, το Εκουαδόρ, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γροιλανδία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σλοβενία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουρουγουάη.

Το Νεπάλ, η Σλοβενία και η Αυστραλία, είναι οι τρεις χώρες οι οποίες συζητούν για τη αναγνώριση του γάμου στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αυτή την περίοδο.

Το Ισραήλ, μπορεί να μην επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στο έδαφος του, αλλά αναγνωρίζει ως ισότιμα και παρέχει ίσα δικαιώματα σε όσα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν παντρευτει στο εξωτερικό.

Το θέμα του γάμου ατόμων μεταξύ άτόμων του ιδίου φύλου, αποτελεί πρόοδο, διότι αποτελεί απόδειξη ότι μια κυβέρνηση θεωρεί όλους τους πολίτες της ίσους. 

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα έχουμε απλά έχουμε όλοι ίδιες υποχρεώσεις αλλά δεν έχουμε ίσα δικαιώματα. Και όλα τα κόμματα τα οποία έχουν βρεθεί στην εξουσια, θεωρούν τη ΛΟΑΤ κοινότητα ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, διότι αν τους θεωρούσαν ίσους θα είχαν αναγνωρίσει τον γάμο και θα θέσπιζαν νόμους για την ποινικοποίηση της ομοφοβίας και τη ρητωρική μίσους καθώς και για την ισότιμη προστασία όλων των πολιτών της. Περιμένουμε να δούμε αν το ελληνικό κράτος, κάποτε θα αποφασίσει να αντιγράψει τα θετικά από το εξωτερικό και όχι μόνο τα αρνητικά…ειδικά στην περίοδο την οποία ζούμε.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!