Το Λιχτενστάιν έχει πλέον και αυτό σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης

28/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το Πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος κράτη στην Ευρώπη, αυτό όμως δεν έχει ουδεμία σχέση με τη πρόοδο. 

Το κοινοβούλιο του πριγκηπάτου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ελβετίας και Αυστρίας, ψήφισε στο σύνολο του υπέρ του συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης. Οι 25 βουλευτές της χώρας, συμφώνησαν όλοι για την ισότητα και την καθιέρωση του συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης ( ΣΚΣ ) το οποίο θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2011 και θα παρέχει ίσα δικαιώματα σε όλα τα ζευγάρια, σε θέματα φορολογίας, κληρονομιάς και πολλά άλλα, εκτός από την υιοθεσία ή την τεχνική γονιμοποίηση για οποιοδήποτε ζευγάρι, ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο.

Λίγα λόγια για το Πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν

Το Πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν (Στη Γερμανική γλώσσα: Fürstentum Liechtenstein) είναι ένα μικρό ορεινό κράτος ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία. Η έκτασή του δεν ξεπερνά τα 160 τετρ. χλμ. και ο πληθυσμός του τις 35.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσα ονομάζεται Βαντούζ, ενώ μεγαλύτερη πόλη είναι το Σάαν. Είναι γνωστό ως θέρετρο χειμερινού αθλητισμού και σαν φορολογικός παράδεισος.

Το Λιχτενστάιν είναι η μικρότερη γερμανόφωνη χώρα στον κόσμο και το μόνο κράτος που εκτείνεται αποκλειστικά μέσα στις Άλπεις. Επίσης, είναι η μόνη γερμανόφωνη χώρα που δεν συνορεύει με τη Γερμανία. Το πριγκηπάτο είναι συνταγματική μοναρχία και διαιρείται διοικητικά σε 11 δήμους. Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής του είναι ορεινό, ενώ αρκετές καλλιεργήσιμες εκτάσεις εκτείνονται παράλληλα με τα δυτικά σύνορά του. Το Λιχτενστάιν είναι μέλος της EFTA, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή σημειώσεων Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!