Γαλλία : Δικαστήριο αναγνωρίζει ως νόμιμη την υιοθεσία, σε δύο ομοφυλόφιλα ζευγάρια

25/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση
Δικαστήριο του Παρισιού αναγνώρισε την ισχύ στη Γαλλία δύο από κοινού υιοθετήσεων από ομοφυλόφιλους γονείς. 
Πρόκειται για εφαρμογή της νομολογίας δικαστηρίου των Η.Π.Α, η οποία είχε αναγνωρίσει, στις 8 Ιουλίου 2010, την ισχύ μιας δικαστικής απόφασης υιοθεσίας στις ΗΠΑ από κοινού, προς όφελος της Γαλλίδας συντρόφου της μητέρας ( μιας αμερικανίδας ) ενός κοριτσιού. Με την απόφαση αυτή και οι δύο γυναίκες είχαν αναγνωρίστει από τη Γαλλία, μιας και από το γαλλικό δίκαιο, μόνο ένας θετός γονέας μπορεί να αναγνωριστεί, ενώ δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως γονέας ή θετός γονές ο/η σύντροφος.

Οι δύο νέες αποφάσεις αφορούν δύο ζευγάρια ανδρών. Το πρώτο ζευγάρι, έναν γάλλο και ένα βρετανό, οι οποίοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά με συχνές μετακινήσεις στη Γαλλία, στην οποία μπορούν πλέον να εγκατασταθούν. Το δεύτερο ζευγάρι αποτελούν, δύο γάλλοι άνδρες οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στον Καναδά πριν από 15 χρόνια και είχαν πλέον και την Καναδική υπηκοότητα.

Είναι η πρώτη φορά που γαλλικό δικαστήριο βασίζεται σε απόφαση ξένου δικαστηρίου για να βγάλει απόφαση η οποία να ισχύει στο γαλλικό έδαφος. 

Η από κοινού υιοθεσία ισχύει αποκλειστικά για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μέχρι σήμερα. Μια μεταρρύθμιση του άρθρου 343 του αστικού κώδικα μπορεί να βάλει τέλος σε αυτήν την διάκριση και να ανοίξει τον δρόμο και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!