Η Μαλαισία λογοκρίνει τη Lady Gaga

19/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας με τον τρόπο της, απαγόρεψε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας να παίζουν το τελευταίο της single με τίτλο Born This Way, επειδή θεωρούν ότι το τραγούδι έχει έντονες αναφορές στην ομοφυλοφιλία. Το τραγούδι παίζει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν “πειράξει” την αυθεντική ηχογράφηση και στη θέση των επίμαχων στίχων του τραγουδιού (“No matter gay, straight or bi, lesbian, transgendered life, I’m on the right track, baby”) παίζουν… παράσιτα!

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Μαλαισία αρνούνται να παίξουν το νέο hit της Lady Gaga, γιατί φοβούνται ότι η κυβέρνηση της χώρας θα τους επιβάλει πρόστιμο για τους στίχους του τραγουδιού, που παίρνει σαφή θέση υπέρ των ομοφυλόφιλων.

Η Lady Gaga, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, σκέφτεται μάλιστα να διαμαρτυρηθεί ζητώντας από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μαλαισίας να μην παίζουν καθόλου τα τραγούδια της, παρά να τα μεταδίδουν παραποιημένα.

Υπεύθυνοι του μεγαλύτερου ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, του AMP Radio Networks, δήλωσαν ότι το τραγούδι έχει λογοκριθεί για τη σωστή προσαρμογή του προγράμματος τους με τη νομοθεσία. Ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν ακολουθούν τους νόμους ηθικής της χώρας μπορεί να βρεθούν να πληρώσουν πρόστιμο εώς και 50,000 ringgit ($16,000) για μη τήρηση του νόμου.

Στη Μαλαισία, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Στο παρελθόν είχαν λογοκριθεί τραγούδια των Black Eyed Peas, Avril Lavigne και Adam Lambert. Η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλο ταμπού στη Μαλασία, μία σκληροπυρηνική μουσουλμανική χώρα η οποία τιμωρεί με μαστίγιο ακόμη και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Λίγα λόγια για την Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km².

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 1.809.699 κάτοικοι (απογραφή 2009).

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η έδρα του κοινοβουλίου της Μαλαισίας, όπως και η επίσημη κατοικία του Βασιλιά της Μαιλαισίας. Η πόλη είναι και το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, λόγω της θέσης της ως πρωτεύουσα. Επίσης, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μητροπολιτική περιοχή της χώρας από άποψη πληθυσμού όσο και οικονομίας.

Από τη δεκαετία του 1990, στην πόλη γίνονται πολλές διεθνείς αθλητικές, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Αγώνων στίβου της Κοινοπολιτείας 1998 και της Formula One World Championship. Επίσης, η Κουάλα Λουμπούρ αποτελεί “πατρίδα” για τα ψηλότερα δίδυμα κτίρια στον κόσμο, τους Δίδυμους Πύργους Πετρόνας.

Επίσημη θρησκεία της Μαλαισίας είναι το Ισλάμ.

Πηγή σημειώσεων : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!