Η.Π.Α : Αρνήθηκε να γίνει ένορκος γιατί είναι gay

16/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Αίσθηση προκάλεσε η άρνηση του Jonathan Lovitz, ενός νέου gay άνδρα από τη Νέα Υόρκη, να γίνει ένορκος σε δικαστήριο, διότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης τον θεωρεί πολίτη δεύτερης κατηγορίας.

«Αφού δε μπορώ να παντρευτώ ή να υιοθετήσω ένα παιδί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δε μπορώ να είμαι ένας αμερόληπτος ένορκος, και αυτό επειδή η πολιτεία της Νέας Υόρκης με θεωρεί πολίτη δεύτερης κατηγορίας, στο νομικό μας σύστημα », δήλωσε ο 26χρονος καλλιτέχνης όταν τον κάλεσε το δικαστήριο για την διαδικασία επιλογής ενόρκων για μια δίκη η οποία θα ξεκινούσε στις αρχές Μαρτίου.

«Έτρεμα όταν ο δικαστής ρώτησε αν υπήρχε κάποιος υποψήφιος ένορκος που για κάποιο λόγο δεν θα ήταν αμερόληπτος και ο οποίος δε θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δικαστήριο.»

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ( βίντεο στα αγγλικά )

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!