Ένα χρόνο μετά, η Πόλη του Μεξικό μετρά ήδη 700 ΛΟΑΤ γάμους

05/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα χρόνο μετά τη θέσπιση του νόμου που επιτρέπει σε ΛΟΑΤ ζευγάρια το γάμο στη Mexico City στο Μεξικό, 700 ΛΟΑΤ ζευγάρια έχουν ήδη παντρευτεί.

Τα αποτελέσματα αυτά ανακοίνωσε ο δήμος πριν λίγες ημέρες. 

367 ζευγάρια ήταν άνδρες και 363 ζευγάρια ήταν γυναίκες. Τα περισσότερα ζευγάρια ( 456 ) ήταν ηλικιών 30 με 40 και 9 ήταν ηλικιών 71 με 90 ετών.

Το Δεκέμβριο του 2009, ο νομοθέτης, είχε επιτρέψει στα ΛΟΑΤ ζευγάρια να παντρέυονται καθώς και το δικαίωμα στην υιοθεσία. Νωρίτερα η πόλη είχε αναγνωρίσει τον πολιτικό γάμο στα ΛΟΑΤ ζευγάρια. Ο νόμος ισότητος των ζευγαριών στο γάμο και την υιοθεσία ίσχυε από τις 4 Μαρτίου του 2010.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε θεωρήσει συνταγματικό δικαίωματα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και είχε δηλώσει οτι όλες οι πολιτείες του Μεξικό οφείλαν να αναγνωρίσουν ίσα δικαιώματα όπως είχε κάνει η πρωτεύουσα.

Η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία αναγνώρισε ίσα δικαιώματα όσο αφορά τον γάμο ήταν η Αργεντινή, με το γάμο του πρώτου ζευγαριού στις 30 Ιουλίου 2010 στο Santiago del Estero.

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είχε αντιδράσει έντονα ( και αρνητικά ) στην αναγνώριση και τη νομιμοποιηση του gay γάμου στη Λατινική Αμερική.

Και όπως πάντα το δικό μας σχόλιο είναι το ίδιο : Ισότητα σημαίνει όχι μόνο ίσες υποχρεώσεις αλλά και ίσα δικαιώματα.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!