Απόλυση του John Galliano από τον οίκο Dior για αντισημιτικά σχόλια

02/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο οίκος μόδας Dior αποφάσισε τελικά να απολύσει τον John Galliano, μετά τα ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια που εξαπέλυσε ο σχεδιαστής κατά ζεύγους σε καφέ στο Παρίσι στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο οίκος μόδας ανέφερε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυση του Βρετανού σχεδιαστή, όταν είδε βίντεο που τον δείχνει να φωνάζει προσβλητικά σχόλια σε κόσμο σε παρισινό καφέ, στις 25 Φεβρουαρίου. Στο βίντεο φαίνεται ο John Galliano να λέει ότι «λατρεύω τον Χίτλερ» και ότι «άνθρωποι σαν εσάς θα έπρεπε να είστε νεκροί. Οι μητέρες σας, οι πρόγονοί σας, θα έπρεπε να έχουν εξοντωθεί σε θαλάμους αερίου». δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Christian Dior.

«Καταδικάζω απόλυτα αυτά που είπε ο John Galliano, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές που υποστήριζε πάντοτε ο Christian Dior»

Ο οίκος μόδας είχε θέσει τον σχεδιαστή σε διαθεσιμότητα μετά το επεισόδιο. ( Διαβάστε εδώ το άρθρο μας για το συμβάν. )

«Αηδιασμένη» για τα σχόλια του Βρετανού σχεδιαστή δηλώνει η Natalie Portman, η νεαρή ηθοποιός και βραβευμένη με Oscar για τον ρόλο της στην ταινία Black Swan ( Μαύρος Κύκνος ) η οποία είναι μούσα του οίκου και πρωταγωνίστρια στην καμπάνια του αρώματος Miss Dior Chérie .

«Ως πρόσωπο που είναι υπερήφανο που είναι εβραϊκής καταγωγής, δεν θα συνδεθώ με κανέναν τρόπο με τον Galliano» ανέφερε σε δήλωση της στους New York Times.

 

 

Ακολουθεί video με τις αντισημιτικές δηλώσεις του σχεδιαστή

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!