Antivirus 46 – ένα τεύχος κατά του σκοταδισμού

10/10/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα τεύχος κατά του σκοταδισμού.

Τι σχέση μπορεί να έχει η Γερμανία του 30 με την Ελλάδα του σήμερα;

Ζούμε με τους Minor Project στο repeat.

Mε όσα μας άρεσαν και μας αρέσουν.

Με αφιέρωμα στον gay τουρισμό.

Με τις στήλες μας.

Με τη μόδα μας.

Με τις επιλογές μας.

Οι ομοφοβικές επιθέσεις σε άτομα της κοινότητας μας τον τελευταίο καιρό έχουν πυροδοτήσει μια νέα σειρά δράσεων και αντιδράσεων από την κοινότητά μας, καθώς και μια συσπείρωση που είναι εξαιρετικά ευχάριστη. Ταυτόχρονα έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία του rainbow house, της γραμμής υποστήριξης και της γραμμής καταγγελίας ομοφοβικών περιστατικών και δράσεων στήριξης για άπορες τρανς. Περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά βρίσκετε και στο site μας www.avmag.gr και είμαστε πάντα και εμείς στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θέλετε.

Στην ευρύτερη κοινωνία ίσως η κοινότητά μας να έχει μπερδευτεί με μια ομάδα αποκλειστικά περιθωριακών ανθρώπων, με χιούμορ και γούστο για τους γκέι, άφαντων για τους μπάι, κρυμμένων για τις λεσβίες και πεζοδρομίου για τις τρανς. Θα ήθελα να σας ενημερώσω λοιπόν κύριοι και κυρίες πως δεν είμαστε ότι προβάλετε. Είμαστε ό,τι γουστάρουμε και επιλέγουμε και μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα από Oscar Wilde και Lady Gaga μέχρι Alan Turing και χαζές Bimbos. Και ειλικρινά δεν κατανοώ γιατί η επαναστατικότητα θα πρέπει να μετράται ακόμη σε μονάδες της δεκαετίας του ‘60. Είμαστε στο 2012 και είναι καιρός  να ξεπεράσουμε και το ‘60 και το ‘30. Μαθαίνοντας πάντα…

Άλλωστε η μόνη μας αξίωση είναι απλά ειλικρινής ισότητα, είτε αυτή ακούει στο όνομα γάμος, είτε στο όνομα που θες να έχεις, είτε στα άτομα που θες να έχεις στη ζωή σου.

Όπως και να έχει, σε πείσμα και άγνοια ενός άλλου ποσοστού επιλέγουμε σταθερά να γυρνάμε τη πλάτη στο σκοτάδι και ιδεολογίες που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος. Και γυρνάμε  το πρόσωπο στη γνώση και τον έρωτα όπως εμείς επιλέγουμε. Επιλέγουμε σταθερά φως.

Απλά.

ΓΠ.

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!