HPV και καρκίνος του φάρυγγα

21/02/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ο ιός των κονδυλωμάτων που μεταδίδεται στη διάρκεια του στοματικού σεξ αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες την κυριότερη αιτία καρκίνου του φάρυγγα για ανθρώπους κάτω των πενήντα ετών. Οι γιατροί προειδοποίησαν τους άντρες να εμβολιαστούν ενάντια στον ιό HPV.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Μάουρα Γκίλισον του πανεπιστημίου του Οχάιο ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός των κονδυλωμάτων ευθύνεται για τον καρκίνο του φάρυγγα σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ό,τι το κάπνισμα.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου προσβάλλει συνήθως μεγαλύτερους άντρες που πίνουν ή καπνίζουν τελευταία όμως παρουσιάζεται σε ολοένα και νεότερους άντρες. Ο αριθμός των Βρετανών που πάσχουν από καρκίνο του φάρυγγα έχει αυξηθεί δραματικά ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των Αμερικανών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτει ότι όσοι είχαν περισσότερους από έξι συντρόφους στη ζωή τους έχουν κατά εννιά φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό ενώ όσοι είχαν ήδη μολυνθεί με τον ιό έπειτα από στοματικό σεξ είχαν 32 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.

πηγή: newsbeast.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!