10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την νέα ταινία της Κίντμαν, “Απώλεια”.

10/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

1. Είναι η νέα ταινία του σκηνοθέτη των “Shortbus” και “Hedwig and the Angry Inch”, Τζον Κάμερον Μίτσελ. Ο Μίτσελ είναι από τους πιο αγαπητούς indie σκηνοθέτες, ηθοποιούς και σεναριογράφους… και ανοιχτά gay. Η “Απώλεια” είναι η πρώτη του ταινία, στην οποία δεν μιλάει για την gay κουλτούρα και σεξουαλικότητα. Το “Shortbus” έχει προβληθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών όπου και έφυγε με το Βραβείο Κοινού. Το “Hedwig…”, έχει κερδίσει Βραβείο Teddy στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ ο Μίτσελ ήταν υποψήφιος στις Χρυσές Σφαίρες για τον ρόλο της τρανσέξουαλ Hedwig.

2. Η Νικόλ Κίντμαν κάνει δυναμική επιστροφή με έναν ρόλο που της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ. Παρότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει (φαβορί η Πόρτμαν, με επιλαχούσα την Ανέτ Μπένινγκ), το comeback της είναι πολύ ευχάριστο, ειδικά μετά τα όσα είχε ακούσει για την συμμετοχή της στις ταινίες “The Invasion”, “Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus”, “The Stepford Wives”, “Australia”, “Golden Compass”. Για να φρεσκάρουμε και λίγο μνήμες, η Κίντμαν έχει κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία της στις “Ώρες”, ενώ ήταν υποψήφια το 2002 για το “Moulin Rouge!”.

3. Η Νικόλ Κίντμαν εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι και παραγωγός της ταινίας μέσω της εταιρίας της Blossom Films.

4. Η ταινία είναι βασισμένη στο αναγνωρισμένο θεατρικό του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Άμπερ, το οποίο έχει προταθεί για 5 βραβεία Τόνι. Το 2007 ο Άμπερ κέρδισε για την “Απώλεια” το Βραβειο Πούλιτζερ.

5. Η πρωταγωνίστρια του «Sex and the City», Σίνθια Νίξον, κέρδισε Βραβείο Τόνι Γυναικείας Ερμηνείας για την παράσταση που είχε ανέβει το 2006, στην Νέα Υόρκη.

6. Ο έτερος πρωταγωνιστής Άαρον Έκχαρτ έχει παίξει στο indie διαμαντάκι του Τζέισον Ράιτμαν, “Thank You For Smoking”. Για τον ρόλο του στην ταινία έχει προταθεί για Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στον πρώτο Νολανικό Μπατμαν (“Batman Begins”). Υποδύθηκε τον Χάρβεϊ – Two Face – Ντεντ.

7. Η Νταιάν Γουίστ, μητέρα της Κίντμαν, στην “Απώλεια” έχει βραβευτεί δυο φορές με Όσκαρ Β’ Ρόλων στα γουντιαλενικά, “Bullets Over Broadway” και “Hanna and her Sisters”. Ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, στο “Parenthood” του Ρον Χάουαρντ.

8. Η Σαντρα Ο (Κριστίνα Γιάνγκ), μια από τις βασικές πρωταγωνίστριες του “Grey’s Anatomy” εχει έναν χαρακτηριστικό Β’ Ρόλο στην ταινία.

9. Το καστ της “Απώλειας”, συμπληρώνει η Τάμι Μπλάνσαρντ, γνωστή για την δουλειά της στο Μπρόντγουεϊ και για την βραβευμένη με Έμμυ ερμηνεία της στην τηλεταινία “Life With Judy Garland: Me and My Shadows”. Η τηλεταινία είχε κερδίσει 5 Έμμυ, ενώ ήταν υποψήφια για άλλα 8. Στην “Απώλεια”, η Μπλάνσαρντ υποδύεται την Νατ, αδερφή της Μπέκα (Νικόλ Κίντμαν).

10. Το τραγούδι – κόλλημα που ακούγεται στο trailer της ταινίας είναι το High Road, των Broken Bells.

Η Απώλεια προβάλλεται από σήμερα στις αίθουσες!

Antivirus verdict:

Η “Απώλεια” είναι η ιστορία της Μπέκα και του Χάουϊ, ενός ζευγαριού που χάνει το παιδί τους μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο Τζον Κάμερον Μίτσελ κάνει αισθητή για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη σκηνοθετική του ματιά, δίνοντας μας μια ταινία που στα χέρια ενός άλλου σκηνοθέτη θα ήταν ένα απλό, τηλεοπτικό μελόδραμα. Με την βοήθεια του σεναρίου του Άμπερ παίρνει από τους πρωταγωνιστές του δυνατές, εσωτερικές ερμηνείες, σε μια ταινία που δεν ακολουθεί τον εύκολο δρόμο του μελοδραματισμού, αλλά που προσπαθεί απλά και χαμηλόφωνα να μιλήσει για ένα πολύ δύσκολο θέμα.




Δες και αυτό!