To Bent της Αθήνας

05/03/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Τι είναι το Bent

Το έργο ακολουθεί τη διαδρομή του Μαξ, ενός απελευθερωμένου σεξουαλικά ομοφυλόφιλου άντρα στο Βερολίνο του 1934, ο οποίος, αν και συζεί με ένα χορευτή (Ρούντυ), συχνάζει στο gay club της Γκρέτα παραδομένος στο αλκοόλ, την κοκαίνη και το ευκαιριακό σεξ. Ένα βράδυ γνωρίζει ένα νεαρό αξιωματικό (Βολφ) και τον οδηγεί στο σπίτι, για ακόμα μία ερωτική βραδιά. Το ίδιο βράδυ ο Χίτλερ, με το πρόσχημα της οργάνωσης πραξικοπήματος, αποφασίζει να καθαιρέσει και να απομακρύνει τους ομοφυλόφιλους από τα στρατεύματα του, αφού πρώτα δολοφονήσει πάνω από διακόσια ηγετικά στελέχη των Ες – Ες και τους συντρόφους τους. Ταυτόχρονα αναθεωρείται το άρθρο 175, που καθιστά την ομοφυλοφιλία παράνομη, μια και θεωρούνταν ότι ήταν αποτέλεσμα εκδήλωσης εκφυλισμού που κατέστρεφε την Γερμανική – Αρία φυλή. Απαγορεύεται όχι μόνο το φίλημα, το αγκάλιασμα και η ομοφυλοφιλική διάθεση, αλλά ακόμη και η σκέψη και η φαντασίωση. Ο Μαξ και ο Ρούντυ θα γίνουν αναπόφευκτα μέρος ενός άγριου διωγμού. Ο δεύτερος δεν επιβιώνει στο τρένο, ενώ ο Μαξ με τη βοήθεια ενός άλλου κρατουμένου (Χορστ) καταλήγει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Εκεί η γνωριμία τους γίνεται αφορμή, ώστε η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο έρωτας να έρθουν σε σύγκρουση με την σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

O χώρος

VAULT

Το Vault είναι ένας νέος χώρος στον Βοτανικό (δυό λεπτά από Κωνσταντινουπόλεως και Ιερά Οδό). Μίνιμαλ. Μυρίζει καινούριο, λιτός και για να μη μακρηγορώ ότι πρέπει για το έργο.

Μελενίκου 26 (Ιερά οδός), Βοτανικός

Τηλέφωνο επικοινωνίας-κρατήσεων: 2103302348, 6945993870

Το Bent της Αθήνας

Η σκηνοθεσία λιτή και στο θέμα, χωρίς τίποτα περιττό. Ατμόσφαιρα και υπέροχες ερμηνείες από όλους! Αυτή η παράσταση σε αφορά και σε αγγίζει.

Προσωπικά θεωρώ πως σου περνά χωρίς καμία διανοήση στη μέση, γιατί το τι είσαι αποτελεί πολιτική πράξη. Γιατί κάθε σου επιλογή έχει βαρύτητα και την προσωπική της σημαντικότητα. Θεωρείς την κατάσταση που περιγράφει ακραία… αλλά γιατί; Μας χωρίζουν μόνο μια δυο γενιές από αυτόν τον παραλογισμό. Ή τα χιλιόμετρα μέχρι χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής από παρόμοιες καταστάσεις. Σε αφορά και είναι σημαντικό να το καταλάβεις. Σε αφορά ότι γίνεται (έστω και μακρυά) και σε αφορά οτι γινόταν. Καταστάσεις στις οποίες η Ανθρώπινη Ελευθερία και Αξιοπρέπεια είναι υπόλογη σε μια Ιδεολογία που μπορεί ανα πάσα στιγμή να την καταδικάσει για αυτό που είναι, σε αφορά. Και αν αυτή η παράσταση δε σε συγκινήσει… ε τι να σου πω!

Και κάποια άλλα +

Πολύ έξυπνη η κίνηση να αρχίσει η παράσταση στο φουαγιέ.

Οι “Δρόμοι του Βερολίνου”

Γκρέτα: “Έγώ είμαι δεν είμαι ομοφυλόφιλος, έχω γυναίκα και παιδιά”

Ο Ιούλιος Τζιάτας χωρίς ρούχα :) (έ να τα λέμε όλα) Κούκλος ο άνθρωπος.

Όλες οι ερμηνείες

Η ερωτική σκηνή

 

 

Συμπέρασμα:

Συγκινητικό. Δυνατό. Όμορφο.

Θα πας.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 15,00 € / Φοιτητικό 10,00 €

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15μμ

Κυριακή στις 19:15μμ

 

 

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!