Ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες γονιών Gay παιδιών προσπαθεί να βγάλει η οργάνωση LISTAG στην Τουρκία

20/02/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Μια ομάδα υποστήριξης οικογενειών γκέι και τρανς ατόμων στην Τουρκία κάνει έκκληση για χρήματα προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες των γονέων.

Η οργάνωση LISTAG έχει εξασφαλίσει σχεδόν 10,000 δολάρια από τα 40,000 τα οποία είναι ο στόχος και εξασφάλισε επίσης τον διπλασιασμό του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές μέσω επιχορήγησης. Η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε το 2008 και στόχος τώρα είναι να λειτουργεί ως δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης για φίλους, οικογένειες και ειδικότερα γονείς ΛΟΑΔ ατόμων, δουλεύοντας ενεργά για την καταπολέμηση της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους.

Στο ντοκιμαντέρ, εφτά γονείς μιλούν μέσα από συνεντεύξεις, στα σπίτια τους στην Κωνσταντινούπολη, για τις εμπειρίες τους μεγαλώνοντας γκέι και τρανς παιδιά.

BENİM ÇOCUĞUM – MY CHILD Trailer from Can Candan on Vimeo.

 

Εκπρόσωπος της LISTAG, είπε στο pinknews.co.uk : “Αισθανθήκαμε την ανάγκη να κάνουμε αυτό το ντοκιμαντέρ, γιατί είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ομοφοβική και τρανφοβική κοινωνία, να ακουστούν σε όσο το δυνατον περισσότερους ανθρώπους φωνές που συνήθως δεν ακούγονται.

“Ο κόσμος δεν γνωρίζει ή καταλαβαίνει το τι περνάμε και οι περισσότεροι αγνοούν την κατάσταση”.

“Σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να έχουμε φωνή. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει το τι περνάμε εμείς και τα παιδιά μας σε αυτά τα μέρη και ότι μπορεί να υπάρξει ένας διαφορετικός κόσμος! Πιστεύουμε πως αν μιλήσουμε ως γονείς, είναι ευκολότερο για τον κόσμο να καταλάβει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν μια μέρα τα παιδιά τους αποκαλύψουν ότι είναι ΛΟΑΔ άτομα”.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν είναι εύκολο για μας να είμαστε μπροστά από μια κάμερα ως γονείς ΛΟΑΔ ατόμων σε μια τόσο ομοφοβική και τρανσφοβική κοινωνία, όπου τα παιδιά μας πρέπει να παλέψουν ακόμη και για να εκφράσουν την σεξουαλική τους ταυτότητα”.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν έχει ποτέ ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία, αλλά δεν υπάρχει προστασία των γκέι και τρανς ατόμων στην εργασία, την εκπαίδευση, την στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια καταλύματα ή την υπόληψή τους και επίσης δεν είναι νομιμοποιημένο το σύμφωνο συμβίωσης ή ο γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.

Το 2009, ένας Τούρκος δικάστηκε “ερήμην” του για τον θάνατο του γιου του, που πιστεύεται ότι ήταν “έγκλημα τιμής”.

Η Selma Aliye Kavaf, Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνη για θέματα γυναικών και οικογένειας, προκάλεσε αντιδράσεις το 2010 όταν δήλωσε : “Πιστεύω πως η ομοφυλοφιλία είναι μια βιολογική διαταραχή, μια ασθένεια. Πρέπει να θεραπεύεται”.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπόθεση κατά της Τουρκίας, σχετικά με την ποινικοποίηση του ομόφυλου σεξ στην Βόρεια Κύπρο.

Επισκεφθείτε την σελίδα για την οικονομική ενίσχυση της LISTAG στην ιστοσελίδα Indiegogo (http://www.indiegogo.com/MY-CHILD-Parents-of-LGBTs-in-Turkey-speak-out), ή την ιστοσελίδα της οργάνωσης (http://www.listagfilm.com/home.php?lang=EN) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία.

πηγή: TRANSS.GR

μετάφραση για το transs.gr: Ζαχαρίας Κωστόπουλος

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!