Γαλλία : Ο ομοφοβικός βουλευτής Christian Vanneste αρνείται τα “Ροζ τρίγωνα”

16/02/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ο βουλευτής του Γαλλικού κυβερνώντος κόμματος UMP, Christian Vanneste, αρνείται δημοσίως τον εκτοπισμό και τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης Γάλλων ομοφυλοφίλων ( γνωστοί ως Ροζ Τρίγωνα) κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα www.libertépolitique.com, που έδωσε στις 10 Φεβρουαρίου, ο γνωστός για την ομοφοβία του βουλευτής του κόμματος του Nicolas Sarkozy, δήλωσε «υπάρχει και ο διάσημος μύθος για τον εκτοπισμό ομοφυλοφίλων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης». Και δε σταμάτησε σε αυτό. « Προφανώς ο Himmler είχε προσωπικά θέματα να κλείσει με τους ομοφυλόφιλους. Περίπου 30.000 εκτοπίστηκαν, αλλά πουθενά αλλού».

Το Mémorial de la Déportation Homosexuelle καταδίκασε τις «αρνητικές δηλώσεις» του Christian Vanneste και σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την Delphine Batho, εκπρόσωπο τύπου του François Hollande, του υποψηφίου του σοσιαλιστικού κόμματος ( PS ) στις προεδρικές εκλογές που καταδίκασε τις « ομοφοβικές και απαντητικές δηλώσεις» και προσέθεσε « Ο κύριος Vanneste έχει ξανακάνει αντίστοιχες ομοφοβικές δηλώσεις. Το UMP (το κόμμα του ) οφείλει να τον διαγράψει αμέσως αν δεν επιθυμεί να συνδεθεί με αυτές τις προσβλητικές δηλώσεις. Αναμένουμε από τον υποψήφιο τουUMP να καταδικάσει αυτές τις δηλώσεις». Η Martine Aubry, γραμματέας τους PS, καταδίκασε επίσης τις δηλώσεις.

Η Eva Joly, υποψήφια στις προεδρικές εκλογές δήλωσε « η άρνηση των όσων υπέφεραν χιλιάδες άνθρωποι λόγω της σεξουαλικής τους ζωής είναι εξίσου προσβλητική με τη συμπεριφορά των βασανιστών τους».

Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος UMP Jean-François Copé, δήλωσε « ο Christian Vanneste πρέπει να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του κόμματος μας» και προσέθεσε « Το πολιτικό γραφείο ομόφωνα καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις. Αποφασίσαμε να θέσουμε θέμα διαγραφής του Christian Vanneste από το UMP».

Σε δελτίο τύπου, ο βουλευτής του UMP Franck Riester, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του ζητά «σοβαρές κυρώσεις κατά του Christian Vanneste».

Η οργάνωση GayLib, το ΛΟΑΔ κίνημα στο εσωτερικό του UMP, αντέδρασε ζητώντας την διαγραφή και απομάκρυνση του βουλευτή από το κόμμα.

Στο antivirus με αφορμή την 27η Ιανουαρίου, μέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος κάναμε ένα αφιέρωμα στα Ροζ Τρίγωνα, ή αλλιώς τους ομοφυλόφιλους κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο τεύχος 36.

Μνημεία προς τιμή των ομοφυλοφίλων θυμάτων του Ναζισμού υπάρχουν σε δίαφορες πόλεις ανά τον κόσμο όπως Amsterdam, Berlin, Bologna, Den Haag, Frankfurt am Main, Köln, Anchorage, Sydney, San Francisco και Montevideo.

Ειδικές πλάκες προς τιμή των ομοφυλοφίλων θυμάτων του Ναζισμού έχουν τοποθετηθεί μεταξύ άλλων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Mauthausen, Neuengamme, Dachau, Sachsenhausen και Buchenwald.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο ( στα γαλλικά )

 

 

 

Tο avmag.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα, τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαϊού 2012.

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!