Αντίνοος Αλμπάνης και Γιάννης Στάνκογλου στο κινηματογραφικό “Τανγκό των Χριστουγέννων”

07/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη, “Το Τανγκό των Χριστουγέννων” έρχεται στη μεγάλη οθόνη, τα Χριστούγεννα του 2011.

Το βιβλίο αφηγείται την αμφίσημη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε έναν υπολοχαγό και ένα φαντάρο, όταν ο πρώτος ζητάει από τον δεύτερο να του μάθει τανγκό, προκειμένου να ζητήσει σε χορό, τον μεγάλο του έρωτα, την γυναίκα του Συνταγματάρχη του στρατοπέδου του.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Αντίνοος Αλμπάνης, στο ρόλο του φαντάρου Λάζαρου Λαζάρου και ο Γιάννης Στάνκογλου στον ρόλο του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη. Τους δυο ηθοποιούς πλαισιώνουν η Βίκυ Παπαδοπούλου (Ζωή Λόγγου) και ο Γιάννης Μπέζος (Μανώλης Λόγγος), όπως και οι Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Νικόλας Παπαγιάννης, Φοίβος Κοντογιάννης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Ρωμνιός και Θάνος Χρόνης. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Νίκου Κουτελιδάκη.

Το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η υπόθεση:

Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.




Δες και αυτό!