Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Ένα βίντεο για να “ξεφύγεις” από την ομοφυλοφιλία

31/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα κυκλοφορεί στο YouTube ένα βίντεο με τον τίτλο «Be Yourself».

Αυτό το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών έχει καταφέρει να ξεσηκώσει αντιδράσεις στη ΛΟΑΔ κοινότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ( Η.Α.Ε ).

Το βίντεο δείχνει πέντε νεαρούς άνδρες σε μια περιοχή εκτός κέντρου.

Δύο από αυτούς ντυμένοι με παραδοσιακή ενδυμασία υποδέχονται ένα ντροπαλό και «θηλυπρεπή» νεαρό ο οποίος έχει μακριά μαλλιά, φορά ένα t-shirt και jeans και ο οποίος παίζει με τα μαλλιά του.

Ο νεαρός είναι σε «αντίθεση» με άλλους δύο νεαρούς ντυμένους με ρούχα δυτικού τύπου και με πιο «αρρενωπή» συμπεριφορά.

Ο νεαρός «θηλυπρεπής» άνδρας τους εξηγεί ότι θέλει να αλλάξει προσωπικότητα.

Οι δύο άνδρες ( με παραδοσιακή ενδυμασία ) του «εξηγούν» πώς να αποκτήσει «αρρενωπή» συμπεριφορά. Του καθαρίζουν το πρόσωπο και τα χέρια με μεταλλικό συρματάκι και του κόβουν τα νύχια και τα μαλλιά.

 Η τελευταία συμβουλή πριν αποχωριστούν είναι «να έχεις έναν τόνο πιο βαρύ στη φωνή».

Στην επόμενη σκηνή μπορεί κανείς να δει τους πέντε φίλους να βρίσκονται ξανά, χωρίς όμως να μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τον «θηλυπρεπή» νέο και τους υπόλοιπους να χαίρονται που το κατάφεραν.

Το βίντεο τελειώνει με μια σκηνή που ευχαριστούν τον Αλλάχ που τους βοήθησε να κάνουν αυτή την «αλλαγή».

Οι αντιδράσεις

Μέλη της ΛΟΑΔ κοινότητας των Εμιράτων δηλώνουν σοκαρισμένοι από το βίντεο για το γεγονός ότι τους υπνεθυμίζει τα όσα έχουν τραβήξει όταν οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους ανακάλυψαν την ομοφυλοφιλία τους.

Ο Abullah, 24 ετών και ιδρυτής ΛΟΑΔ τοπικής οργάνωσης μιλά για τις «καταστροφικές συνέπειες» που μπορεί να έχει αυτό το βίντεο στους νεαρούς ομοφυλόφιλους άνδρες.

Τα επτά Εμιράτα των Η.Α.Ε έχουν το καθένα τη δική του νομοθεσία για την ομοφυλοφιλία. Η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται με ποινή φυλάκισης 10 εώς 14 ετών τόσο στο Dubai όσο και στο Abou Dhabi. Ο ποινικός κώδικας των Η.Α.Ε προβλέπει επίσης το θάνατο σε περιπτώσεις πρωκτικής σεξουαλικής επαφής αλλά και την εξορία.

Πηγή E-llico

Ένα βίντεο το οποίο ελπίζουμε θα σας κάνει την επόμενη φορά που θα θέλετε να πάτε κάπου, να επιλέξετε έναν άλλο προορισμό.

Η διεθνής ΛΟΑΔ κοινότητα μπορεί να επιλέξει να ξοδεύει τα χρήματα της σε χώρες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν κάποιες χώρες δεν θέλουν τα ΛΟΑΔ άτομα, τότε δε θέλουν ούτε τα χρήματα τους. Επιλέξτε λοιπόν αεροπορικές εταιρείες και προορισμούς LGBT-Friendly !!!

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!