THES PRIDE? Πάρτυ γνωριμίας για το pride Θεσσαλονίκης

31/01/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

 

Ένα πάρτυ γνωριμίας για τη στήριξη της διοργάνωσης του πρώτου pride Θεσσαλονίκης

by homophonia

 

 

Η HOMOphonia είμαστε μια συλλογικότητα αποφασισμένη να δώσει φωνή σε ανθρώπους που αναγκάζονται να κρύβονται, επειδή η σεξουαλική τους ζωή δεν γίνεται ανεκτή από την κοινωνία. Γκέϋ, λεσβίες, μπάϊ, τρανς, κουίρ, όλοι αυτοί που έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει καταπίεση, είμαστε το αποτρόπαιο που θέλει να ’ρθει στο φως.

Όσοι την αποτελούμε έχουμε ξεκινήσει από διαφορετικές αφετηρίες και έχουμε περπατήσει διαφορετικές διαδρομές. Ωστόσο, όλους μας ενώνουν θεμελιώδεις αξίες, όπως είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και η αναγνώρισή του ως υπέρτατη αξία, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία σκέψης και δράσης, η ισότητα, οι δημοκρατικές διαδικασίες και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι τα “υλικά” μας στην προσπάθεια να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς στιγματισμούς, χωρίς ανθρώπους στο περιθώριο.

Είμαστε εδώ για να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα που άναψε το 1969 στο Stonewall η εξέγερση των ομοφυλόφιλων και τραβεστί της Νέας Υόρκης. Πιστοί στο πνεύμα εκείνων που είχαν το κουράγιο και τη δύναμη σε καιρούς πιο δύσκολους να φωνάξουν «όχι άλλο!», αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το πρώτο Pride στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία προς το Pride, εμπνεόμαστε ακριβώς από αυτή την αίσθηση ανθρωπισμού, γι’ αυτό και στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσοι υφίστανται καταπίεση και διακρίσεις, επειδή είναι γυναίκες, έφηβοι, ηλικιωμένοι, ανάπηροι, οροθετικοί, μετανάστες-πρόσφυγες, αλλόθρησκοι και άθεοι, καθώς λόγω της κατάστασής τους είναι περισσότερο ευάλωτοι.

Θέλουμε μέσα από τη διοργάνωση του Pride να φωνάξουμε για όλα τα δικαιώματα που μάς στερούν, το δικαίωμα – όπως όλοι – να παντρευόμαστε, να υιοθετούμε παιδιά, να κληρονομούμε και να κληρονομούμαστε από τον/την σύντροφό μας και πάνω απ’ όλα θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί με τον δικό μας τρόπο. Παρά την τυπική ελευθερία που μάς αναγνωρίζεται, εξακολουθούμε να δεχόμαστε σωματική και ψυχολογική βία, αλλά και κρατική καταστολή.

Δεν μάς αρκεί να βγαίνουμε μία φορά το χρόνο στους δρόμους της πόλης, αλλά θέλουμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι τις σχολικές αίθουσες. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα πρέπει να καλλιεργεί στα παιδιά από μικρή ηλικία να σέβονται και να αποδέχονται και την ομοφυλοφιλική/διαφυλική σεξουαλική ταυτότητα. Να μην υπάρχει ένα πρότυπο «κανονικότητας», αλλά να εμπεδωθεί η αξία και ο πλούτος της διαφορετικότητας. «Όσο πιο ανθρώπινοι γινόμαστε, τόσο πιο πολύ διαφέρουμε».

Θέλουμε να μας προβάλλουν τα ΜΜΕ, όπως πραγματικά είμαστε, ζωντανοί και ολοκληρωμένοι άνθρωποι, και όχι η «καρικατούρα» που προκαλεί το εύκολο γέλιο.

Είμαστε μια δημοκρατική συλλογικότητα. Στις συνελεύσεις μας συζητάμε ανοιχτά όλα τα ζητήματα και λύνουμε συναινετικά τις διαφωνίες. Όποιος αναλαμβάνει μια υπευθυνότητα, παρουσιάζει στη Συνέλευση κάθε εβδομάδα το τι έχει κάνει γι’ αυτήν.

Η HOMOphonia είναι ανοιχτή και σε όποιον θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην καταπίεση οποιουδήποτε ανθρώπου, λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας/προσανατολισμού. Με την έννοια αυτή συνεργαζόμαστε με συλλογικότητες που διαπνέονται από τις ίδιες βασικές αρχές, χωρίς να έχουμε ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ μας.

Είμαστε ωστόσο αντίθετοι σε οποιονδήποτε φορέα, ομάδα ή θεσμό, που υιοθετεί σκοταδιστικές ομοφυλόφοβες απόψεις και πρακτικές. Σε όλους αυτούς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στεκόμαστε και θα στεκόμαστε πάντοτε απέναντί τους.

Όποιος αποδέχεται τους σκοπούς μας και νιώθει ότι υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν, ας έρθει να περπατήσει μαζί μας. Όποιος δεν αισθάνεται έτσι, ας περπατήσει το δικό του δρόμο.

Εμείς τον δικό μας θα τον βαδίσουμε ως το τέλος.

Έναν δρόμο χαράς και δημιουργίας, που θα δικαιώνει τους αγώνες μας και θα υπερασπίζεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, γιατί «σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ο άνθρωπος».

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!