Διαπεραστικές Σκιές στο TAF

28/01/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση


 

 

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση Διαπεραστικές Σκιές της Kati Mahrt και του Μιχάλη Αρφαρά που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2012.

 

Ανέκαθεν μας απασχολούσαν οι σκιές. Κάποτε που η ζωή μας είχε πιο άμεση επαφή με τη φύση, οι σκιές χρησίμευαν ως εργαλείο που μας έδειχνε την κατεύθυνση ή μας βοηθούσε στη μέτρηση του χρόνου. Παράλληλα, όμως, ήταν για τον άνθρωπο σκοτεινά και αινιγματικά φαινόμενα, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. Οι μύθοι γύρω από τις σκιές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Η αλληγορία του Πλάτωνα με την σπηλιά περιγράφει την ανθρώπινη ύπαρξη σαν ένα θέατρο σκιών.

 

Με την πάροδο του χρόνου η σκιά δεν έχασε τίποτα από την μαγεία της, ως μεταφορά της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας, του πραγματικού και του φαινομενικού. Ο άυλος και συνάμα σκοτεινός χαρακτήρας της σκιάς, η αντίθεσή της με το φως, την καταστούν σύμβολο του μη απτού, του ενδιάμεσου χώρου, και σημείο επαφής με τους νεκρούς προγόνους. Ο διαρκώς αυξανόμενος τεχνητός φωτισμός του κόσμου και το δυνητικό ονειρικό τοπίο μας θαμπώνουν και εξαλείφουν τις σκιές.

 

Οι εικόνες και τα αντικείμενα της Kati Mahrt και του Μιχάλη Αρφαρά δείχνουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτό το θέμα, βρίσκονται μεταξύ τους σε διάλογο και επιθυμούν να καταθέσουν μία πρόταση σε αντιπαράθεση με το φαινόμενο. Σε αντιστοιχία με τις ίδιες τις σκιές, τα έργα εμπεριέχουν περισσότερες από μία αλήθειες.

 

 

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 15.02.12, 20.30

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 13.00-24.00

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!