Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι : Rick Owens

21/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η νέα collection του Rick Owens κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την αρχή. Ο σχεδιαστής έχει στο μυαλό του τα βουνά, αλλά και την έκθεση με έπιπλα τα οποία έχει σχεδιάσει και της οποίας τα εγκαίνια θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στο St. Moritz.

Το βουνό για μένα, όπως και για τους περισσότερους, αποτελεί έμπνευση και χαλάρωση. Αθλητισμό και αεροδυναμική.

Το πιθανότερο είναι το αεράκι το οποίο φυσάει πάνω σε κάποιο βουνό να ήταν η κεντρική πηγή έμπνευσης για τον σχεδιαστή. Το κυρίαρχο χρώμα της επίδειξης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά «fragile aqua», όπως το λεπτό στρώμα του πάγου και το όμορφο χρώμα του χιονιού ( και δεν αναφέρομαι στο λευκό, μιας και το χιόνι για πολλούς λαούς έχει πολλά χρώματα ). Οι λεπτές γραμμές στις δημιουργίες του θυμίζουν διακοπές στο σκί, όπως άλλωστε και τα λευκα jersey παντελόνια του.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Owens, αφαίρεσε το περιττό από τις δημιουργίες του, δημιουργώντας αυτό που θα αποκαλούσα «Little Black dress». Έδωσε έμφαση στη λιτότητα, η οποία είναι γεμάτη πολυτέλεια και χάρη.

Θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη δημιουργίες του Owens από αυτή τη collection και αυτό γιατί έχει μοναδικούς συνδυασμούς δέρματος, υφασμάτων και λιτότητας.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier, είναι fashion director του antivirus και μέλος της συντακτικής ομάδας του antivirus.

Για να δείτε τις φωτογραφίες της επίδειξης μπορείτε να κάνετε κλικ και να πάτε στο fashionising.com

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!