Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι : Balmain

21/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Με σιγανό αλλά σίγουρο ρυθμό, ο Olivier Rousteing αφήνει πίσω του σταδιακά τον οίκο και τις επιρροές του Decarnin.

Ο νεαρός σχεδιαστής, στη δεύτερη ανδρική του collection για τον οίκο Balmain, επιλέγει να συμπιέσει κάτα κάποιο τρόπο το παρελθόν και να πάρει την προσωπική του δημιουργική κατεύθυνση. Η δημιουργική αυτή πρόοδος συμβαίνει σταδιακά και κάθε φορά ο Olivier Rousteing επιλέγει το παρελθόν ως πηγή έμπνευσης του. Σε αυτή την collection έχει εμπνευστεί από το αυτοκρατορικό παρελθόν της Ρωσίας και ειδικότερα τις στολες των ανωτέρων αξιωματικών του αυτοκρατορικού ναυτικού σε συνδυασμό με την γοητεία και την κίνηση του αγαπητού μας R.Nureyev. Και το αποτέλεσμα άξιζε την αναμονή. Στρατιωτικά σταυρωτά γιλέκα και μακριά βαμβακερά πουκάμισα με υπέροχα περιλαίμια.

Αλλά σε πολλά κομμάτια, τα στρατεύματα του Olivier Rousteing συναντούν τους flash-and-trash rock θεούς του παλαιού Balmain. Μπορούν ακόμα να φορέσουν τα τζιν μοτοσικλετών του Decarnin που πλέον παρουσιάζεται ως σήμα κατατεθέν του οίκου, προφανώς, μόνο που αυτοί τα επιλέγουν σε κόκκινο βελούδο και σε μετάξι. Και τα συνδυάζουν υπέροχα με τα σταυρωτά παλτά, διακοσμημένα με λεπτομέρειες που ίσως κάποτε υπήρχαν στο παλάτι ενός τσάρου.

Το σίγουρο είναι ότι ο Olivier Rousteing κατάφερε σε ένα μεγάλο βαθμό να με πείσει προσωπικά ότι αφήνει σταδιακά πίσω του το παρελθόν του οίκου και ότι έξυπνα “τοποθετεί” στην νέα collection κομμάτια με επιρροές του Decarnin που τόσο αγαπήσαμε στο παρελθόν.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier, είναι fashion director του antivirus και μέλος της συντακτικής ομάδας του antivirus. [email protected]

Για να δείτε τις φωτογραφίες μεγαλύτερες κάντε κλίκ πάνω τους. Όλες οι φωτογραφίες είναι από το fashionising.com

                         

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!