Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι : Jean Paul Gaultier

20/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση
Ο Jean Paul Gaultier, το «άτακτο» αγόρι της διεθνούς μόδας, παρουσίασε χθες στο Παρίσι την νέα του collection για το φθινόπωρο/χειμώνα 2012/13.
 
Υπήρχε κάποτε μια εποχή που το απόλυτο αξεσουάρ ήταν το καπέλο. Μπορεί πολλοί να υποθέσουν οτι ο Gaultier κάνει μια επιστροφή στο gentlemanly classicism, αλλά αυτό δεν ισχύει. Κάτω από τα καπέλα, μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει μια έμπνευση από τη δεκαετία του 40 αλλά και από το παρελθόν του σχεδιαστή. Υπέροχα παντελόνια τα οποία είχαν μια έμπνευση από τα sarong, μακριές φούστες, κοστούμια σε συνδυασμό με υπέροχα kilts.
 
Γνωστός για τα μοναδικά σχέδιά του και τις υπέροχες παρουσιάσεις, ο Gaultier επέλεξε να επικεντρωθεί σε ένα chic essential στυλ και να τονίσει τη φιλότεχνη προσαρμογή που κρύβεται σε μία προκλητική συσκευασία, να τονίσει την νέα ερμηνεία την οποία δίνει στις οριζόντιες γραμμές και λωρίδες που αποτελούν την υπογραφή του σε δημιουργίες προηγούμενων ετών.

Πολλά μοντέλα φορούσαν στη μέση ένα μακρύ παλτό ή μια μπλούζα. Καθώς περνούσαν μπροστά μας, αυτή η τονισμένη περιφέρεια έμοιασε με ένα κομψό μπαλέτο βραδυνών φορεμάτων, δίνοντας μια μοναδική θεατρικότητα, την οποία μόνο ένας σχεδιαστής όπως ο Gaultier γνωρίζει.

Επέλεξε όπως πάντα υφάσματα μοναδικής ποιότητας τα οποία αναδεικνύονται από το υπέροχο κόψιμο και τη μοναδικής ποιότητας ραφή τους.

Λατρέψαμε την συμμετοχή έκπληξη της Andrej Pejic, της μοναδικής γυναίκας σε όλη την επίδειξη, η οποία υπενθύμισε σε όλες τις γυναίκες ότι μπορούν να τολμήσουν να υιοθετήσουν ανδρικά ρούχα, αλλά και σε όλους τους λάτρεις της μόδας, τη μίξη άνδρα-γυναίκας που τόσο αγαπά ο σχεδιαστής.

Ο αγαπημένος μας σχεδιαστής δίνει για μια ακόμη φορά ένα νέο αέρα με υπέροχες δημιουργίες και μοναδικές ιδέες, τις οποίες όλοι μας μπορούμε να εντάξουμε στο καθημερινό στύλ μας και τον τρόπο ζωής μας.

Προσωπικά είναι σίγουρο ότι θα επέλεγα πολλές από τις δημιουργίες από αυτή την collection του Gaultier όχι μόνο στις εξόδους μου, αλλά και στην καθημερινή ζωή μου, τα επαγγελματικά ραντεβού μου ή τα ταξίδια μου. Και αυτό επειδή οι δημιουργίες του δεν περιορίζουν σε τίποτα τον άνρωπο που τις επιλέξει, αλλά αντιθέτως του δίνουν την ελευθερία που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνδρας. Αντιθέτως, προσθέτουν το απαραίτητο στυλ που τόσο έχουμε ανάγκη, ώστε να τονίσουμε την προσωπικότητα μας και τη μοναδικότητα μας.

Δε θα δίσταζα να φορέσω μεταξύ άλλων το look με την υπέροχη γκρί μακριά φούστα, το πορτοκαλί look με το μακρύ παλτό ή το look με το κιλτ, τα οποία απλά λάτρεψα. Θα επέλεγα σίγουρα ένα από τα υπέροχα παλτά με τα πανέμορφα δερμάτινα φινιρίσματα, από τα κοστούμια, από όλα βασικά…γιατί ο Gaultier είναι για μένα προσωπικά η ίδια η μόδα και αγαπώ τις δημιουργίες του.

Δεν θα το κρύψω, ο Jean Paul Gaultier, υπενθύμισε σε όλους ότι είναι ένας μοναδικός δημιουργός, την δουλεία του οποίου αγαπώ και ελπίζω να φιλοξενήσω στις σελίδες του περιοδικού μας σε κάποιο από τα επόμενα editorial μας.

Ο Jean Paul Gaultier ένωσε το παρελθόν με το μέλλον σε μια υπέροχη αρμονία. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, μόνο ένα μεγάλο μπράβο και θα το πω στα γαλλικά, Mes félicitations pour votre travail unique Jean Paul.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier, είναι fashion director του antivirus και μέλος της συντακτικής ομάδας του antivirus. ( [email protected] )

Για να δείτε τις φωτογραφίες μεγαλύτερες κάντε κλίκ πάνω τους. Όλες οι φωτογραφίες είναι από το fashionising.com

                  

 Διαβάστε και τα σχετικά άρθρα

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!