Τα 10 πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς για την gay κοινότητα παγκοσμίως

29/12/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Επιλέξαμε τα 10 πιο σημαντικά γεγονότα που έγιναν μέσα στο 2011 για την ΛΟΑΤ κοινότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

10 – 66 αγόρια στη Μαλαισία στέλνονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για την θεραπεία τους

Τον Απρίλιο ένας κρατικός υπάλληλος ανακοίνωσε πως 66 αγόρια από 13 μέχρι 17 ετών στάλθηκαν – μετά από χαρακτηρισμό από τους δασκάλους τους ως “θηλυπρεπείς” σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για την θεραπεία τους. Το στρατόπεδο αναφέρεται ως “Σεμινάριο προσωπικής εξέλιξης.

Διάβασε περισσότερα εδώ

9 – Ο Anton Hysen γίνεται ο μόνος ανοιχτά gay επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Τον Μάρτιο που μας πέρασε ο Anton Hysen έκανε come out kai έγινε ο μόνος ανοιχτά gay επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Δήλωσε: “Είμαι ποδοσφαιριστής. Και gay. Αν τα καταφέρνω ως ποδοσφαιριστής δε νομίζω να έχει σημασία αν μου αρέσουν κορίτσια ή αγόρια.”

Διάβασε περισσότερα εδώ

 

 

8 – Ζευγάρι λεσβιών σώζει 40 εφήβους στη Νορβηγία

Οι Toril Hansen και Hege Dalen έτρωγαν στις ακτές απέναντι από την Utoya όταν το Νορβηγικό νησί έγινε η σκηνή μιας τρομερής σφαγής. Όταν άκουσαν πυροβολισμούς μπήκαν στη βάρκα τους και πήγαν προς το νησί. Έσωσαν 40 εφήβους σε 4 πήγαινε-ελα, ενώ ο Anders Breivik πυροβολούσε τη βάρκα τους.

 

7 – Το Εργατικό κόμμα της Αυστραλίας αλλάζει την πλατφόρμα του προκειμένου να υποστηρίξει και τους gay γάμους

Αρχές Δεκέμβρη το Εργατικό κόμμα της Αυστραλίας αλλάξε την πλατφόρμα του προκειμένου να υποστηρίξει και τους gay γάμους αν και η πρωθυπουργός Julia Gillard δηλώνει πως δεν υποστηρίζει την κίνηση. Παρ’όλα αυτά μένει ακόμη να περάσει από τη βουλή όπου έχει πολλούς πολέμιους.

Διάβασε περισσότερα εδώ

 

6 – Το Βέλγιο αποκτά τον πρώτο gay άντρα αρχηγό

Ο Elio Di Rupo ονομάστηκε ο νέος ανοιχτά gay, πρωθυπουργός του Βελγίου αφού η χώρα πέρασε ενάμιση χρόνο χωρίς κυβέρνηση. Ο Di Rupo είναι ο δεύτερος ΛΟΑΤ αρχηγός σε Ευρωπαϊκή χώρα και ο πρώτος gay άντρας.

 

5 –Οι πρώτοι τρανς και γκέι βουλευτές της Πολωνίας ορκίζονται

Η Πολωνία όρκισε τους πρώτους gay και trans βουλευτές της αυτό τον χρόνο. Η Anna Grodzka δηλώνει πως θα παλέψει για τα ίδια δικαιώματα για την ΛΟΑΤ κοινότητα και ο Robert Biedron, ο πρώτος ανοιχτά gay βουλευτής , έκανε καμπάνια για την νομιμοποίηση της άμβλωσης, του Gay γάμου και της νομιμοποίησης της μαριχουάνας.

4 – Υπουργός στη Ghana διατάζει τη σύλληψη όλων των gay

Σε συνέχεια πολλών παραβιάσεων των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γκάνα ο Paul Evans Aidoo ανέθεσε στο γραφείο ερευνών και άλλες υπηρεσίες να βρουν και να συλλάβουν Gay και να τους φέρουν στα δικαστήρια ενώ παρότρυνε τους πολίτες να “δίνουν” άτομα που ξέρουν ως gay.

Διάβασε περισσότερα εδώ


3 – 250,000 άτομα καταδικάζουν τo νόμο του St Petersburg’s που αφορά υποτίθεται την “gay propaganda”

250.000 άνθρωποι υπέγραψαν για να πείσουν τους ηγέτες να σταματήσουν τη Ρωσσία από το να περάσει το νόμο στην St Petersburg, ο οποίος απειλεί να φιμώσει την γκέι κοινότητα. Ο νόμος τιμωρεί την προώθηση της ομοφυλοφιλίας μαζί/το ίδιο με την παιδοφιλία.

 

2 – Η Μ. Βρετανία δηλώνει πως θα κόψει κάθε οικονομική υποστήριξη σε χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα Gay δικαιώματα.

Η Μ. Βρετανία δηλώνει πως θα κόψει κάθε οικονομική υποστήριξη σε χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα Gay δικαιώματα, αλλά επίσης δηλώνει πως η βοήθεια θα φτάνει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Η κίνηση σχολιάστηκε από τον Robert Mugabe ως σατανική, και η Γκάνα δήλωσε πως ποτέ δεν θα υποστηρίξει τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και μάλιστα ρίχνει το φταίξιμο στους gay για το ψαλίδι στη στήριξη.

Χαριτωμένο ε;

 

1 – Ο ΟΗΕ περνά την πρώτη του απόφαση που αφορά αποκλειστικά στα gay δικαιώματα

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε μια απόφαση που προωθεί την ισότητα των ατόμων, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Το κείμενο της απόφασης χαρακτηρίστηκε «ιστορικό» από οργανώσεις ομοφυλοφίλων, ενώ πυροδότησε θυελλώδεις συζητήσεις. Η απόφαση ψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.

Διάβασε περισσότερα εδώ

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!