Αγγλία : Πολύ κοντά στην ψήφιση νόμου, για τέλεση gay γάμων σε τόπους λατρείας

04/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι ομοφυλόφιλοι στην Αγγλία, θα μπορούν σύντομα να τελέσουν το σύμφωνό κοινωνικής συμβίωσης στον τόπο λατρείας της επιλογής τους.

Η υπουργός ισότητας Lynne Featherstone, ανακοίνωσε οτι η «κυβέρνηση δεσμεύεται στο να αρθεί οποιαδήποτε νομική απαγόρευση και να επιτραπεί η τέλεση συμφώνων κοινωνικής συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στους τόπους λατρείας».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης ισχύει από το 2005.

Οι ΛΟΑΔ οργανώσεις δέχτηκαν θετικά αυτή τη δήλωσξ. Το 2010, η βουλή των Λόρδων είχε ήδη ψηφίσει για την απαγόρευση αυτή. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν είχε κάνει καμία διαδικασία ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν, κάτι το οποίο δεσμεύτηκε να κάνει η Lynne Featherstone μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2011.

Η υπουργός δήλωσε ότι μπορεί να είναι πλέον νόμιμο, αλλά δεν θα είναι αναγκαστικό για τους τόπους λατρείας. Κάθε τόπος λατρείαςθα μπορεί να επιλέξει να τελεί γάμους ατόμων του ιδίου φύλου ή όχι. Αρκετές θρησκευτικές οργανώσεις είχαν εκδηλώσει την ανησυχία τους για επιβολή του μέτρου.

Η Αγγλικάνική εκκλησία έχει ήδη δηλώσει «οτι δεν πρόκειται να επιτραπεί να τελεσθούν γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου στις εκκλησίες μας». Αρνητική είναι και η θέση της Καθολικής εκκλησίας.

Μόνο ο Μεταρρυθμιστικός και ο Αναδομητικός Ιουδαϊσμός , έχουν δηλώσει μέχρι τώρα ότι θα επιτρέψουν την τέλεση συμφώνων κοινωνικής συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, στις Συναγωγές τους. (Σημείωση: τα κυριότερα ρεύματα του Ιουδαϊσμού είναι ο Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός, ο Συντηρητικός Ιουδαϊσμός, ο Μεταρρυθμιστικός Ιουδαϊσμός και ο Αναδομητικός Ιουδαϊσμός.) Αξίζει να σημειώσουμε οτι η τελετή συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης σε Συναγωγή του φιλελεύθερου Ιουδαϊσμου – ένα σημαντικό βρετανικό προοδευτικό σκέλος του Ιουδαϊσμού – πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ στα τέλη Μαϊου. ( διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ )

Θετικά σχολίασε την είδηση και ο Derek McAuley, της General Assembly of Unitarian and Free Christian Churches.

Ο βουλευτής Edward Leigh, δήλωσε ότι «η απαγόρευση τέλεσης συμφώνων κοινωνικής συμβίωσης σε τόπους λατρείας, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για γάμο.» Αυτή η διαφοροποίηση θα καταργηθεί μόνο αν δοθεί θρησκευτική προοπτική στο σύμφωνό κοινωνικής συμβίωσης.

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!