Ινδονησία : Κλινική για ΛΟΑΔ άτομα άνοιξε στο Bali

04/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στην Ινδονησία, στο πολυπληθέστερο Μουσουλμανικό κράτος στον κόσμο, άνοιξε τον προηγούμενο μήνα η πρώτη κλινική αποκλειστικά για ΛΟΑΔ ασθενείς.

Η Bali Medika Clinic βρίσκεται στην πόλη του Denpasar στο νησί του Bali.

Από τα εγκαίνια της στις αρχές Οκτωβρίου, το κέντρο έχει ήδη υποδεχθεί 100 ασθενείς. Εδώ αξίζει να σημειωθεί οτι η Ινδονησία γνωρίζει σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων HIV.

«Η κλινική θα είναι είναι ένα ασφαλές μέρος για τα ΛΟΑΔ άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις παροχές υγείας», δήλωσε ο καθηγητής Dewa Nyoman Wirawan, σύμβουλος της κλινικής.

Ο καθήγητής προσέθεση, οτι μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει σημαντικές προσπάθειες για καλύτερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας, αλλά η ΛΟΑΔ κοινότητα δεν έχει περιληφθεί σε αυτές τις προσπάθειες λόγω της συντηριτικής κυβερνητικής στάσης εναντίον τους.

«Η δημιουργία μιας κλινικής για τα απομονωμένα άτομα της κοινωνίας ήταν απαραίτητη» δήλωσε ο Wirawan. «Ευτυχώς, ένας από τους συναδέρφους μου, ο ιατρός Dr. Yogi Prasetia, δέχτηκε να αναλάβει την κλινική. Με το πέρασμα του χρόνου ελπίζουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας με περισσότερο εξοπλισμό από αυτόν τον οποίο έχουμε σήμερα».

Ο Wirawan, ο οποίος εργάζεται στο Udayana University’s School of Health, δήλωσε ότι ο Yogi έχει πολύχρονη εμπειρία παροχής υπηρεσιών υγείας σε άτομα της ΛΟΑΔ κοινότητα στο νησί.

Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρει η κλινική είναι ετήσια γενικά check-ups, εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νoσήματα και θεραπείες ορμονών.

«Θα παρέχουμε και συμβουλευτικές υπηρεσίες» δήλωσε ο Wirawan . «Στο μέλλος, θέλουμε να προσφέρουμε εθελοντικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, και να μπορούμε να δίνουμε αντιρετροικές θεραπείες».

Το ίδρυμα Gaya Dewata Foundation, το οποίο προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και το οποίο προωθεί το ασφαλές σεξ στην ομοφυλοφιλική κοινότητα του Bali, καλωσόρισε θερμά την ίδρυση της κλινικής.

«Η ΛΟΑΔ κοινότητα είναι κρυμμένη και τα μέλη της κρύβουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα ενώ αποφεύγουν ναζητήσουν ιατρική βοήθεια όταν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας» δήλωσε ο Christian Supriyadinata, διευθυντής του Gaya Dewata Foundation.

Επίσημα στοιχεία, αναφέρουν 160 νέα κρούσματα HIV/AIDS στο Bali μόνο από τις αρχές του έτους, ενώ 39 άτομα έχουν αναπτύξει AIDS. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος και ότι τα νέα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα.

Με πηγές από την JacartaGlobe

 

Λίγα λόγια για την Ινδονησία

Η Ινδονησία είναι νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απαρτίζεται από περίπου 18.000 νησιά. Με πληθυσμό μεγαλύτερο από 238 εκατομμύρια, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, και έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο μουσουλμάνων. Πρωτεύουσα είναι η Τζακάρτα, παλαιότερα γνωστή ως Μπατάβια. Η Ινδονησία συνορεύει με την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τιμόρ και τη Μαλαισία. Άλλες γειτονικές χώρες περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, και την ινδική επικράτεια του Ανταμάν και Νικομπάρ. Η Ινδονησία είναι ιδρυτικό μέλος της ASEAN και μέλος του G-20 των μεγάλων οικονομιών. Η ινδονησιακή οικονομία είναι η δέκατη έγδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, όσον αφορά το ονομαστικό ΑΕΠ και η δέκατη πέμπτη μεγαλύτερη από την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Σουσίλο Μπάμπανγκ Γιουντχογιόνο και Αντιπρόεδρος ο Γιουσούφ Καλά από τις 20 Οκτωβρίου του 2004.

Πηγή σημειώσεων Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!