Η Τανζανία δε δέχεται να νομιμοποιήσει την ομοφυλοφιλία

04/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

«Η Τανζανία είναι μια φτωχή χώρα αλλά δε δεχόμαστε να νομιμοποιήσουμε αυτή την ηλιθιότητα ( την ομοφυλοφιλία ) για να λάβουμε τηνβοήθεια τους και τα χρήματα τους. Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας και ούτε οι νόμοι μας μπορούν να τη δεχτούν» δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τανζανίας Bernard Membe στο κρατικό κανάλι TC1 της Τανζανίας.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες σε διεθνής σύσκεψη ότι οι χώρες οι οποίες λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο «οφείλουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτά περιλαμβάνουν και τη μεταχείρηση των ομοφυλοφίλων».

Ο υπουργός εξωτερικών αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του πριν από ένα χρόνο είχε απορρίψει το διορισμό ομοφυλόφιλου διπλωμάτη στη χώρα της. «Όταν ανακοίνωσα στον πρόεδρο Jakaya Kikwete την ταυτότητα αυτού του ανθρώπου μου απάντησε Θέε μου ! Να αρνηθείς !».

Ο Membe υποστηρίζει οτι οι δηλώσεις του David Cameron μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και να φέρουν σε δύσκολη θεση το εσωτερικό του Commonwealth.

Σύμφωνα με τον τύπο της Τανζανίας, ο Ali Mohammed Shein, πρόεδρος της Ζανζιβάρης ( η οποία εξαρτάται από τη Δημοκρατία της Τανζανίας ), αρνήθηκε τις προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Ας σταματήσουν τη βοήθεια αν το επιθυμούν»δήλωσε την εφημερίδα Daily News. «Οι ηθικές μας αξίες και η κουλτούρα μας θα διατηρηθούν ακόμα και αν βρεθούμε φτωχοί» δήλωσε ο πρόεδρος της Ζανζιβάρης.

Σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας

 

Λίγα λόγια για τη Ζανζιβάρη

H Ζανζιβάρη, με 1.070.000 κατοίκους το 2004, είναι σύμπλεγμα νήσων στον Ινδικό Ωκεανό, 25–50 χλμ. στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής. Σήμερα αποτελεί τμήμα της Τανζανίας. Αποτελείται από πολυάριθμα μικρά νησιά και δύο μεγάλα: την Ουνγκούτζα, που είναι το μεγαλύτερο και ανεπίσημα ονομάζεται από πολλούς ‘Ζανζιβάρη’), και τη νήσο Πέμπα. Το αρχιπέλαγος ήταν κάποτε ξεχωριστό κράτος, το οποίο ενώθηκε με την Τανγκανίκα και δημιουργήθηκε η Τανζανία. Το όνομα της Τανζανίας προέρχεται από αυτά τα δύο ονόματα. Σήμερα απολαμβάνει αυτονομίας εντός της ένωσης. Η πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης είναι η Πόλη της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται στο νησί Ουνγκούτζα. Οι παλαιές συνοικίες της πόλης, γνωστές ως «Λίθινη Πόλη» έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Οι κύριες ασχολίες είναι το εμπόριο μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, μαύρο πιπέρι) καθώς επίσης και ο τουρισμός. Το νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελεί καταφύγιο για πολλά ενδημικά ζώα. Στο νησί Πέμπα παράγονται γαρίφαλα.

Η Ζανζιβάρη είναι επίσης έδρα του ομώνυμου Πανεπιστημίου.

Η ονομασία πιθανότατα προέρχεται από τα περσικά και τη λέξη زنگبار, Zangi-bar («ακτή των μαύρων») και στα αραβικά λέγεται επίσης Zanji-bar. Ίσως να αναφέρεται και στο μπαχαρικό ζιγγίβερη.

Λίγα λόγια για τη Τανζανία

Η Τανζανία είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 945.087 τετρ. χλμ. (συμπεριλαμβάνει τα νησιά Μάφια, Πέμπα και Ζανζιβάρη) και πληθυσμό 42,484,000 κατοίκους. Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα, δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Η Τανζανία μοιράζεται με τις γειτονικές της χώρες δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, στο βορά τη Λίμνη Βικτόρια και στη δύση τη Λίμνη Τανγκανίκα. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφος της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

Πηγή σημειώσεων Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!