Ζιμπάμπουε : «Φωτιά» άναψε η συνέντευξη του πρωθυπουργού για την ομοφυλοφιλία

31/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Δριμεία κριτική κατά του πρωθυπουργού της Ζιμπάμπουε για την πρόσφατη τοποθέτησή του υπέρ των ομοφυλόφιλων άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της αφρικανικής χώρας. Ο Patrick Chinamasa απέρριψε τους ισχυρισμούς του Morgan Tsvangirai για ένταξη των ατομικών τους ελευθεριών στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας, κατηγορώντας τον παράλληλα για ψηφοθηρία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

«Δε γίνεται να εντάξουμε στο Σύνταγμα τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων καθώς η πλειοψηφία του λαού δε θα συμφωνούσε ποτέ με μια τέτοια κίνηση. Ξέρω ότι αυτό που είπε δεν το πιστεύει και φυσικά δε μπορούμε να αποδεχτούμε μια θέση του πρωθυπουργού η οποία έχει στόχο να ικανοποιήσει ένα συγκεκριμένο τμήμα του ακροατηρίου», τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι τα «δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αποτελούν Ανθρώπινα Δικαιώματα τα οποία θα πρέπει να απολαμβάνουν τον σεβασμό και την προσοχή του νομοθέτη».

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στη διαρκή διαμάχη μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών παρατάξεων της χώρας: του «Κινήματος για Δημοκρατική Αλλαγή» (MDC) και του «Zanu-PF». Ενδεικτικά, αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει την προηγούμενη χρονιά πως «αν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων εντάσσονταν κάποια στιγμή στο Σύνταγμα, οι πρόγονοί μας θα επέστρεφαν για πάντα στους τάφους τους».

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην αφρικανική χώρα, όπως και στις περισσότερες χώρες της Αφρικής.

πηγή SigmaLive/Zougla.gr

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!