«Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του 60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις… Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι!»


Το προκλητικό έργο του τριαντάχρονου Μάικ Μπάρτλετ «Cock»  ανεβαίνει στις 27 Ιανουαρίου, στο θέατρο «Θησείον», σε μετάφραση-σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 στο Royal Court Theatre του Λονδίνου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, μιλάει με χιούμορ αλλά και ωμότητα για έναν νέο άντρα, τον Τζον, που διχάζεται ανάμεσα στον επί πολλά χρόνια ερωτικό του σύντροφο και μια γυναίκα που μπαίνει στη ζωή του. Ο Τζον συζεί επτά χρόνια με τον Α αλλά η σχέση τους περνάει κρίση. Κάποια στιγμή χωρίζουν για λίγο και ο Τζων γνωρίζει κάποιον άλλον-μια γυναίκα. Από αυτό το σημείο αρχίζει μια διελκυστίνδα για τα συναισθήματα  του Τζον με αποκορύφωμα ένα τρομερό δείπνο στο οποίο παρίστανται οι τρεις τους και ο πατέρας του Α, ο οποίος επεμβαίνει με σκοπό να βγάλει την γυναίκα από τη μέση και να επανενώσει το ζευγάρι.

Το COCK μιλάει με τολμηρό τρόπο για το σεξ, τη συντροφικότητα και το ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας. Είναι εμποτισμένο με μαύρο χιούμορ, άψογα δομημένους χαρακτήρες και συναρπαστική πλοκή. Εξάλλου, αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο για τη στάση της σύγχρονης κοινωνίας απέναντι στο ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας. «Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του 60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις… Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι!» διακηρύσσει ο Τζων σε ένα ξέσπασμά του.

Το COCK απέσπασε το έγκυρο βραβείο Olivier για το 2009.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνικός χώρος-Κοστούμια: Βικτωρία Καρβούνη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Διανομή:
Τζων: Δημήτρης Μοθωναίος
Α: Μάκης Παπαδημητρίου
Γ: Ιωάννα Παππά
Π: Γιώργος Κοτανίδης

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.