Nέα δισκογραφική δουλειά από τη Νάνα Μούσχουρη

11/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει με ένα άλμπουμ αφιερωμένο στην Ελληνική μουσική με τραγούδια από τα ελληνικά νησιά και με τον τίτλο «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά». Το νέο άλμπουμ, περιλαμβάνει 16 αντιπροσωπευτικά νησιώτικα τραγούδια, από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη.

Μιλώντας στην παρουσίαση του δίσκου (το antivirus ήταν εκεί), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, παρουσία πολλών καλλιτεχνών και φίλων της αλλά και δημοσιογράφων,  η Νάνα Μούσχουρη είπε μεταξύ άλλων «αφιερώνω αυτόν τον δίσκο στην πατρίδα μου, με τα πανέμορφα νησία της, που ξεχειλίζουν από ελληνικό πνεύμα και ψυχή. Τον αφιερώνω στη χώρα που μου έδωσε μια ταυτότητα για να σέβομαι, μια ιστορία και έναν πολιτισμό για να τιμώ και να υπερηφανεύομαι. Τον αφιερώνω και σε όλους τους φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο που ακούν τη μουσική μου και τις αλήθειες της πιστά τα τελευταία πενήντα και πλέον χρόνια και αγαπούν μέσα από τη μουσική αυτή τη χώρα, τη χώρα μας, με συγκινητική αφοσίωση».

Η Νάνα Μούσχουρη με το σύζυγο και παραγωγό της Αντρέ Σαπέλ.

«Ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Γκάτσος, έγραψε κάποτε ότι όταν με πρωτοείδε σκέφτηκε: Αυτό το κορίτσι μοιάζει με ένα καράβι που ταξιδεύει.Σήμερα αυτό το καράβι, που ο Νίκος είχε δει από την αρχή, ταξιδεύει ακόμη. Πριν βγει στην στεριά, γύρισε σε νερά γνώριμα, αυτά της μουσικής των Ελληνικών νησιών».

Σε αυτό το νέο εγχείρημα η Νάνα Μούσχουρη έχει στο πλευρό της γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τη Χάρις Αλεξίου και τον Μανώλη Μητσιά αλλά και τραγουδιστές της νεότερης γενιάς όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Έλενα Παπαρίζου, ενώ στις συμμετοχές του δίσκου περιλαμβάνεται και το όνομα του Νίκου Αλιάγα καθώς και της  μοναδικής και αγαπημένης της ανηψιάς, Αλίκης Κατσαρού καθώς και της αγαπημένης της κόρης Λενού.

Έλενα Παπαρίζου, Νάνα Μούσχουρη

 

Η Νάνα Μούσχουρη εξομολογείται και τους λόγους που την οδήγησαν στη συνεργασία με τη Χάρις Αλεξίου, τον Μανώλη Μητσιά, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου, τον Νίκο Αλιάγα και τους λοιπούς συμμετέχοντες στο δίσκο:«Ψάχνοντας και ξανακούγοντας τα νησιώτικα τραγούδια πέταξα από το Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην Κρήτη και γέμισα νότες και ρυθμούς, ήλιο, κύματα και αέρηδες, γέλια, χορούς και έρωτα, αγωνίες και ελπίδα. Και αισθάνθηκα ότι αυτή η υπέροχη, τόσο ζωντανή μουσική, δεν ήταν μουσική για μία φωνή. Δεν είχα λοιπόν το δικαίωμα να την τραγουδήσω μόνη μου.» και προσθέτει «Οι φίλοι που με συντροφεύουν σε αυτόν το δίσκο, δέχθηκαν όλοι αμέσως την «τολμηρή» πρόσκληση μου να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι χωρίς σύνορα και να με βοηθήσουν να εκφράσουμε την ψυχή και το πνεύμα της παραδοσιακής μουσικής μας.»

« Ολοκληρώνοντας αυτόν τον δίσκο και κάθε φορά που τον ακούω αισθάνομαι τυχερή που είμαι Ελληνίδα, που τραγούδησα τη μουσική παράδοση της χώρας μας και που περιτριγυρίστηκα με την γενναιοδωρία της συμμετοχής και το ταλέντο των αγαπημένων φίλων. Τους χαιρετώ, τους χειροκροτώ και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.»

Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Jean Paul Gaultier για τον οποίο η Νάνα Μούσχουρη δηλώνει «Αναζήτησα τον Jean Paul Gaultier, γιατί είναι αγαπημένος φίλος και κυρίως λατρεύει τη χώρα μας, τη μουσική και τον πολιτισμό της. Δεν μπόρεσα να τον επηρεάσω σε τίποτε. Είχε τη δική του ιδέα απ’ότι εκείνος γνωρίζει και αγαπά από την Ελλάδα. Απέραντο το ταλέντο του και αξιοθαύμαστος στην τέχνη του. Επιμελήθηκε το εξώφυλλο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπως κάνει και στα σχέδια του. Όχι μόνο ταλαντούχος και ιδιοφυής, αλλά και γενναιόδωρος, μας έκανε δώρο το σχέδιο του. Τον ευχαριστώ θερμά».

Σχετικά με την επιλογή των τραγουδιών η κυρία Μούσχουρη δήλωσε «Η τελική επιλογή των τραγουδιών έγινε με τρόπο μάλλον ενστικτώδη: αντιπροσωπευτικά τραγούδια από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη και πίσω από το καθένα ιστορίες συγκινητικές που αγγίζουν βαθιά την καρδιά κυρίως όσων από εμάς ζούμε μακριά από τον τόπο μας. Τραγουδώντας αυτά τα τραγούδια συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά ότι αυτή η συγκίνηση είναι που μας κάνει να μεταδίδουμε την ταυτότητά μας, να ξεχωρίζουμε και να παραμένουμε Έλληνες».

Η Νάνα Μούσχουρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Universal Music Greece, Τάσο Ξιναρή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Greece, κ. Τάσος Ξιναρής δήλωσε: «Είναι σημαντικό ότι αυτό το άλμπουμ φέρνει τη Νάνα Μούσχουρη στο σημείο από όπου ξεκίνησε: Ελληνική μουσική και μάλιστα στην πιο καθαρή της μορφή: Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, νησιώτικα, τραγούδια που υπάρχουν στα χείλη ,την καρδιά και το DNA όλων των Ελλήνων. H διεθνής Ελληνίδα σε ένα καθαρόαιμο ελληνικό άλμπουμ».

Ένας δίσκος που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και πολλή δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και ο οποίος κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου 2011, ημέρα γεννεθλίων της ερμηνέυτριας από την Universal Music.

Στις  29 Νοεμβρίου, η διάσημη ελληνίδα ερμηνεύτρια θα γιορτάσει πενήντα χρόνια μουσικής παρουσίας στη Γερμανία και ειδικότερα από την κυκλοφορία του “Weiße Rosen aus Athen” ( η γερμανόφωνη εκδοχή του “Σα σφυρίξεις τρεις φορές” ) με μια συναυλία στον χώρο της φιλαρμονικής του Βερολίνου.

Στις 4 Δεκεμβρίου, η κυρία Μούσχουρη, η οποία είναι και πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF θα δώσει συναυλία στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας για τους σκοπούς της UNICEF.

Θωμάς Κωνσταντίνου, Τάσος Ξιναρής, Έλενα Παπαρίζου, Νάνα Μούσχουρη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μανώλης Μητσιάς.

Στο δίσκο συμμετέχουν οι μουσικοί  : Roger Loubet (Πλήκτρα ), Luciano di Napoli  (Πλήκτρα), Sauveur Mallia (Μπάσο), Pierre-Alain Dahan (Ντραμς),   Yannick Deborne (Κιθάρα), Jacky Tricoire (Κιθάρα) , Μιχάλης Κεφαλάς (Μπουζούκι), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (Κλαρίνο), Καβάλ, Νέυ, (Φλογέρες) , Ανδρέας Κατσιγιάννης (Σαντούρι), Μιχάλης Κουλουμής (Βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (Λαούτι, Ούτι, Κιθάρα, Κρουστά), Αγγελος Πολυχρόνου ( Κρουστά), Κώστας Μερετάκης (Κρουστά).

( Φωτογραφίες Μανώλης Χιώτης )

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!