Ομοφυλόφιλοι, πιο μόνοι λέει η Guardian

04/10/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

«Χιλιάδες ομοφυλόφιλοι άνθρωποι μεγαλώνουν χωρίς την ίδια οικογενειακή δομή υποστήριξης που απολαμβάνουν οι ετεροφυλόφιλοι» αναφέρει στην καμπάνια του βρετανική οργανισμού Stonewall ο διευθύνων σύμβουλος Ben Summerskill, προβλέποντας τα επερχόμενα προβλήματα υγείας και στέγασης που μοιάζουν αναπόφευκτα στην ετεροφυλοφιλικά δομημένη κοινωνία του σήμερα.

lonely

Σχετική έκθεση θέτει σημαντικά ερωτήματα για το αν και πως η σημερινή κοινωνία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γκέι όπως και για το πως λειτουργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες προς όφελός τους. «Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε διαισθητικά, ότι δηλαδή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ομοφυλόφιλοι άνθρωποι οι οποίοι γερνάνε χωρίς τις ίδιες οικογενειακές δομές υποστήριξης» λέει ο Ben Summerskill. «Αρκετά συχνά αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι οικογένειές τους, τους αποκήρυξαν επειδή γεννήθηκαν έτσι».

Καθώς μεγαλώνουν, είναι πιο πιθανό (περίπου το διπλάσιο ποσοστό) να βασιστούν σε εξωτερικές υπηρεσίες όπως οι γιατροί και οι κοινωνικές υπηρεσίες, σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους. Ωστόσο, τρεις στους πέντε ανησυχούν ότι οι υπάρχουσες υπηρεσίες δεν θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. «Για πρώτη φορά, αυτή η γενιά των ομοφυλόφιλων αναμένει να αντιμετωπίζεται με πλήρη σεβασμό, τόσο από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών. Θέλουν να είναι σε θέση να υποστηριχθεί μια ανίατη ασθένεια του συντρόφου τους ακριβώς όπως και σε οποιονδήποτε άλλο». Ο Summerskill λέει πως το σύστημα περίθαλψης της Βρετανίας μέχρι στιγμής απέτυχε να αντιμετωπίσει όλα τα ζευγάρια το ίδιο.

«Είμαστε αντιμέτωποι με τη βόμβα της θεσμικής άγνοιας. Μια κοινότητα που συμβάλλει με 40 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο στις δημόσιες υπηρεσίες θα γίνει σύντομα -και πολύ σωστά θα κάνει- απαιτητική».

Στη Μεγ. Βρετανία το 41% των λεσβιών, γκέι και αμφισεξουαλικών ατόμων άνω των 55 ζουν μόνοι τους σε σύγκριση με το 28% των ετεροφυλόφιλων ατόμων, ενώ το 40% δεν έχουν σχέση, σε σύγκριση με το 15% των ετεροφυλόφιλων. Επίσης το 15% των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και αμφισεξουαλικών ατόμων άνω των 70 εργάζονται σε σύγκριση με το 6% των ετεροφυλόφιλων ατόμων.

Πηγή: Guardian
Πηγή Άρθρου: http://www.doctv.gr 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!